VİDEO - Elektrik zammı ve yüksek faturalar isyan ettirdi

VİDEO - Elektrik zammı ve yüksek faturalar isyan ettirdi
Diyarbakır’da geçen aya göre iki kat artan elektrik faturaları vatandaşı da esnafı da isyan ettirdi. Soğuk havalara rağmen ısınmadan taviz verdiklerini söyleyen vatandaşlar, “Bırakın ısınmayı, aydınlanmak için dahi korkudan lambalarımızı açamıyoruz” dedi

Mahsum Rençber - Sima Ebik 

TİGRİS HABER - Türkiye, 2022 yılına art arda gelen zam haberleriyle girdi. 150 kilowatt’a (KW) kadar olan elektrik tüketimleri yüzde 50 zamlanarak 1,37 TL, 150 KW’ın üzerindeki kısım için ise elektrik tüketiminin birim fiyatı yüzde 125 zamlanarak 2,06 TL oldu. Şubat ayında gelen elektrik faturaları bir önceki aya oranla iki kat fazla gelince, halk Diyarbakır, Mardin ve Hakkâri’de protesto gösterileri başlattı.

Tigris Haber olarak sokağa çıktık hem vatandaşa hem esnafa elektrik zamlarını sorduk, bin ah işittik.

 Vatandaşlar elektrik zamlarını şöyle yorumladı;

Ahmet Şanlı: Ben İskenderun’da öğrenciyim. Devlet bize 850 lira burs veriyor, elektrik faturası geçen ay 580 lira geldi. Bize ev faturası bin lira geliyor. Babam 4 bin lira maaşla çalışıyor, 7 çocuk okutuyor. Zorlanıyoruz.

Nezir Gezer: Benim vergilerimle barajlar yapılıyor. Yapılan barajlardan aktarılan su ve elektriği bize parayla satıyorlar, bu yetmezmiş gibi sürekli fiyat artırarak zamlı satıyorlar. Bu bir soygundur. Bizi adeta köleleştirdiler. Yazık.  

Mehmet Sait Kaya: Aylık 100 lira kazanmayan kişiler var. İşsiz insan çok. Sıkıntılı bir durum.

Metin Turna: Her şeye zam geldi, elektrik faturalarına da geldi. Daha önce 1.700 lira geliyordu, bu ay 3 bin lira geldi. Nasıl ödeyeceğiz, bilemiyoruz.

Metin Işıktaş: Şuan resmen bizi soyuyorlar. Geçen ay faturam 715 liraydı, bu ay bin 500 lira gelmiş. İktidar gideceğini bildiği için giderayak ne yapsak kardır diyorlar. Ben ödemeyeceğim. Erkek olan gelir keser. Korkmuyorum.

Mustafa Aslan: İşsiziz, faturalar bizi perişan ediyor. Her şeyin fiyatı yükselmiş. Zam üstüne zam gelmiş. Geçen ay 670 TL fatura yatırdım. Bu ay bin 300 lira fatura geldi. Ödeyemiyorum. İş yok güç yok. Nasıl ödeyeceğim? Birinin yardım etmesi lazım. Fiyatları düşürmeleri lazım. Benden daha zor durumda olan insanlar var. Herkes ayağa kalksın, böyle olmaz.

Mehmet Göral: 20 metrekarelik dükkânda, sadece lambalar yanıyor. Geçen ay 500 TL, bu ay ise bin 300 lira fatura gelmiş. Korkudan artık ışıkları açamıyoruz. Bir lamba yaksak 700 lira fatura geliyor. Bu bir siyasi mesaj değildir. Soygundur, hırsızlıktır. Herkesin tepki göstermesi gerekiyor. Ben elektrikçiyim. Bir tamiri 20 liraya yapıyorduk, artık 70-80 TL’ye yapacağız. DEDAŞ bize yüklendikçe biz de halka yükleneceğiz. En son kepenkleri kapatıp eve gideceğiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.