VİDEO - En ‘mutsuz’ il neden Diyarbakır, vatandaşa sorduk

VİDEO - En ‘mutsuz’ il neden Diyarbakır, vatandaşa sorduk
TÜİK’in “Yaşam Memnuniyeti Anketi”nde Diyarbakır en mutsuz iller arasında ilk sırada yer aldı. Vatandaşa sorduk, cevapları derledik. Kentteki mutsuzluğun en önemli iki nedeni enflasyon ve işsizlik olarak yansıdı.

Mahsum Rençber - Sima Ebik 

TİGRİS HABERTürkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) yaptığı araştırmaya göre, Diyarbakır’da yaşayan vatandaşların yüzde 24.75’ i hayatından memnun değil.  Tigris Haber olarak sokakta vatandaşa bu “mutsuzluğun” nedenlerini sorduk.

Geçim sıkıntısı ve zamları gerekçe gösteren vatandaşların görüşleri şöyle;

Halim Çelik: Zamlar üst üste geldi. Çiftçi perişan durumda. Mazot alacak paraları yok, gübre de aynı. Elektrik faturaları almış başını gidiyor. Millet yoklukla savaşıyor. Ben çalışan biriyim, ancak buna rağmen ne yapacağımızı bilemiyoruz. Aybaşında maaş alıyoruz, yetmiyor. Ne olacak bilemiyoruz.

Ahmet Şanlı: Bence mutsuzluğun sebebi parasızlık, ben de mutsuzum ve param yok.

İsmini vermeyen bir Vatandaş: Yoldan geçen vatandaşlara soralım, hangisinin cebinde beş kuruş parası var. Biri mutlu çıksın ben ikinci olurum. Baştakilere söylüyorum, ayrım yapmadan. Elimde olsa hepsini meclisten çıkarır yerine bu gençleri sokarım. En azından milletin halinden anlayan birileri olur.

Nezir Gezer: Sebebi açık ve net ortadadır. Diyarbakır’ın yerli bir insanı olarak, dilimi konuşamıyorum, dinimi yaşayamıyorum. Daha ne yapabilirim, bütün manevralara kapatıldık. Düşünce ufkum daraltılmış. Avrupa’dan gelen kanunlarla benim düşüncelerime ipotek konulmuş.  Eğitim sistemimiz de zaten milli değil. Aziz nesin yüzde 60 aptal bir toplum diyordu, artık bu oran yüzde 90 a çıkmış. Mahvolacağız artık.

Ayşe Karataş: Diyarbakır’da yeterince çalışacağımız imkânlar sağlanmıyor. Diğer illerde olduğu gibi burada yeterince fabrika yok. İnsanlar işsiz o yüzden mutsuz. Birde ekonomik kriz var. Aslında sayacak çok şey var ama, en önemlisi ekonomik kriz.

Serhat Erdal: Mutsuzluğun en büyük nedeni ekonomi. Ekmek almaya çıkıyorsun, önceden 2 buçuk liraya aldığın ekmek şimdi 4 lira olmuş. Yani ekonomik sebeplerden dolayı ne huzur kaldı nede mutluluk.

Elif çelik: Birinci sebep ekonomi. Ebeveynlerimiz sürekli bizden başarı beklediği için hem başaramıyoruz hem mutlu olamıyoruz.

Metin Turmak: Mutsuzluğun sebebi enflasyondur. Enflasyon ha bire yükseliyor. Elektrik faturaları 3 kat arttı. Zamlar üst üste geldiği için tabi ki hepimiz mutsuzuz. 

Bekir Işıktaş: Bakar mısınız millete, iki kat fazladan elektrik faturası ödüyor.  Maaş tutarından fazla fatura geliyor. İnsanlar nasıl mutlu olsun. Herkes mutsuz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.