VİDEO - Eserleri ile geçmişten günümüze köprü kuruyor

VİDEO - Eserleri ile geçmişten günümüze köprü kuruyor
Kültürel Mirasın Taşıyıcısı: SEMA KANSU Zanaattan Sanata Kongre ve Jürili Karma Sergisi’ne bakırdan yaptığı kültürel değeri çok yüksek eserleri ile bu yıl ilk kez katılan Devlet Sanatçısı Sema Kansu, emsalsiz sanatının inceliklerini, Tigris Habere anlattı

Haber Kamera/Şirvan Oktay Görer

TİGRİS HABER - Anadolu sanatının gelecek nesillere aktarılmasında hayati önemde bir misyon üstlenen Kansu, muhteşem görünüşteki savaş zırhlarını elleriyle ince ince işleyerek günümüze uyarlıyor. Çelik yerine bakırı tercih eden Kansu şöyle konuştu:

izmir-el-islemesi-2.jpeg“Öncelikle bu savaş zırhlarının günümüze uyarlanmış hali. Çeliklerden, çelik telden ya da çelik halkalardan bu eserleri yapamayacağım için bakır daha yumuşak daha iletken renk değiştirebilen bir maden olduğu için bakırı tercih ettim. Çünkü çalışılması çok daha kolay. Savaş zırhını tamamıyla kadına uyarladım. Kadın kıyafetini ev dekoruna uyarladım. Bunlarla ilgili sergiler yaptım, defileler yaptım. Günümüze uyarlayarak yaşamasını sağladım. Gelenek geçmişten geleceğe bir yolculuk aslında bu.”

izmir-el-islemesi-4.jpeg

Savaş zırhı ve danteller konusundaki maharetini takılara ve pek çok dekoratif ürüne uyarlayan devlet sanatçısı Kansu’nun eserleri, yurtdışında ABD’nin New York , Chicago ve Houston gibi önemli şehirleri ile yurtiçinde İstanbul, Bursa ve Çanakkale gibi merkezlerde düzenlenen önemli etkinliklerde de sergileniyor.

izmir-el-islemesi-5.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.