VİDEO - Faturalar cep yakıyor!

VİDEO - Faturalar cep yakıyor!
Diyarbakır’da sokağa çıktık, ‘fatura’ dedik, bin ahh işittik. Pandemi, kış koşulları derken, Aralık ayının faturaları da vatandaşın canını yakmaya başladı. Doğalgaz faturaları aile ve büyüklüğüne göre 500—1000 TL arasında değişirken, elektrik faturaları 200 ila 500, su faturaları ise 100-200 TL arasında vatandaşa yansıdı.

Yılmaz Yigitler - Şevval Filiz / Özel

TİGRİS HABER - Zamlar vatandaşın canını yakmaya devam ediyor. İğneden ipliğe yapılan zamlar vatandaşın cebini zorlarken, özellikle elektrik, doğalgaz ve su fiyatlarına yapılan zamlar faturaların geçen yıla oranla ikiye katlanmasına neden olurken, vatandaşında öfkesine zirve yaptırdı.

Tigris haber olarak sokağa çıktık, Diyarbakırlı yurttaşlarla artan faturaları, ödeme konusundaki zorluklarının ne olduğunu konuştuk. Genel olarak vatandaşlar, faturaları ödemekte zorluk çektiklerini ifade ederek, kurumlara ve yetkililere sitemde bulundular.

Kış koşullarında fatura ödemelerinde zorluk çeken yurttaşların görüşleri şöyle;

Yaşar Şairkaya: Maalesef faturalarımızı ödeyemiyoruz. Nasıl ödeyeceğim. Emekli parasıyla mı? Hangi parayla ödeyeceğim. Günlük masrafımıza yetmiyor. Hiçbir şey kullanamıyoruz, ne doğalgaz ne elektrik. Soğukta evde oturuyoruz. Bu durumu, devletimize sormak lazım. Ne söyleyelim? Ne diyeceğimi bilemiyorum. Bu sesi duysunlar, yeter.

Geçen ay 50, bu ay 474 TL 

Veysi Kuşdemir: Geçen ay doğalgaz faturası 50 TL geldi, bu ay ise 474 TL geldi. Artık geçen aydan mı kalmadır. Zam mı yaptılar. Bilmiyorum. Bir de ödeme durumu var kuyruklar oluşuyor. Saatlerce bekliyoruz. Yani o zaman TEDAŞ gibi dükkânlar açsınlar bizde gidip orda yatıralım. Ödemesi de ayrı bir rezilliktir.

veysi-kusdemir-tigris.png

Bıçak kemiğe dayandı

Adil Yakut: Doğalgaz, elektrik almış başını gidiyor. Ne kimse buna ‘dur’ diyor. Ne kimse buna müdahale ediyor. Onların hesabına geliyor. Artık nereye kadar gidecek. Bu milletten ne istiyorlar? Para yetiştiremiyoruz. Ben emekliyim. Aldığım para çok az. Elektrik, su, doğalgaz parasını nasıl ödeyelim? Bıçak kemiğe dayandı.

Fiyatları düşürsünler

İsmail Yüksel: Elektrik ve doğalgaz faturalarını ödemekte zorlanıyorum. Geçen ay sadece iki petek yaktım 550 TL doğalgaz faturası geldi. 2 peteğe nasıl bu kadar yüksek ücret gelir? Akıl var, mantık var. Fiyatların düşürülmesini istiyoruz. Yetkililer istese yapabilirler ama yapmıyorlar. Ayrıca “Karadeniz’de doğal gaz bulduk” diyorlar. Hani nerede, neden bize faydası dokunmuyor? Yetkililer her şeyi yiyorlar. Bize de artıklarını bırakıyorlar.

ismail-yuksel-tigris.png

Zamlar geri alınsın

Seydoş Dinç: Bildiğiniz gibi değil. Faturaları ödeyemiyoruz. Pandemi bir yandan işsizlik bir yandan ne yapacağımızı bilmiyoruz. Durum çok kötü. Sadece ben değil bütün Diyarbakır halkı fatura ödemekte zorlanıyor. Çünkü hep zam geliyor. Faturalar şişiriliyor. Devletin buna bir el atması gerekir. Nasıl el atacak onu bilemiyorum. Ama bir hal çaresi bulunsun.

Çok kütü etkiledi. Zorlanıyoruz evet emekli maaşıyla zor geçiniyoruz. Yani istiyoruz ki, doğalgaz fiyatları düşsün. Çocuklar hep boş, çalışmıyor. Yükümüz ağır yani memnun değiliz.

seydos-dinc-tigris.png

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.