VİDEO - Geceyi sokakta ve çadırda geçiren Diyarbakırlılar; ‘Yardımlar yetersiz’

VİDEO - Geceyi sokakta ve çadırda geçiren Diyarbakırlılar; ‘Yardımlar yetersiz’
Deprem sonrası geceyi sokakta ve AFAD tarafından kurulan çadırlarda geçiren Diyarbakırlılar, barınma ve ısınma konusunda ciddi sıkıntılar yaşadıklarını dile getirdiler.

Mahsum Kara

TİGRİS HABER - Deprem sonrası geceyi sokakta ve AFAD tarafından kurulan çadırlarda geçiren Diyarbakırlılar, barınma ve ısınma konusunda ciddi sıkıntılar yaşadıklarını dile getirdiler. Yapılan yardımların yetersizliğinden de şikayet eden vatandaşlar, yetkililere yardım ve destek çağrısında bulundu.

Merkez üssü Maraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğündeki depremin etkisiyle Diyarbakır'da da çok sayıda bina yıkıldı. Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu tarafından oluşturulan kriz masasının verilerine göre, Diyarbakır’da 8’i kent merkezi toplam 21 bina yıkıldı.

diyarbakir-cadir-7.jpg

Yıkılan binalarda şu ana kadar 83 kişi öldü, 760’tan fazla kişi yaralandı. Arama kurtarma çalışmaları ise devam ediyor. Deprem nedeniyle evlerine gitmekten korkan yüzlerce vatandaş geceyi valiliğin açıkladığı konaklama bölgelerinde ve çadırlarda geçirdi.

Tigris haber olarak geceyi çadırlarda geçiren vatandaşlar ile konuştuk, sorunlarını, dertlerini dinledik.

Vatandaşlar ne dedi?

Çadır sayısı çok az, geceyi sokakta geçirdik

Depremden sonra sokakta kalmak zorunda kaldıklarını ifade eden Veysi Varoğlu, “Yaktığımız ateşle kendimizi ısıtmaya çalıştık. Çadırlar az olduğu için bize çadır kalmadı. Şu an yağmur yağıyor, ailemle birlikte şemsiyenin altında yağmurdan korunmaya çalışıyoruz. Dışarıdayız, yetkilerin biran önce bize yardım etmeleri gerekiyor” dedi.

diyarbakir-cadir-kapak.jpg

Dün gece çok zor geçti

Geceyi 15 kişiyle birlikte çadırda geçirmek zorunda kaldıklarını belirten Arife Taş, “Dün gece bizim için çok zor geçti. Bir birimize sarılarak ısınmaya çalıştık. Battaniye yok ve soba yok. Isınmak için korkuyla eve gidip battaniye alıp geldik. Bizim ısınmaya ihtiyacımız var” dedi.

İnsanlar ihtiyaçlarını nasıl giderecek?

Her hangi bir yardımın yapılmadığından dolayı mağduriyet yaşadıklarını söyleyen Mehmet Şah Duran, “Geceyi karanlıkta ve üşüyerek geçirdik. Ne yemek var ne de derdimiz dinleyen bir yetkili var. Buradaki insanlar ihtiyaçlarını nasıl giderecek? Devletin buna müdahale etmesi lazım” dedi.

Hiçbir şeyimiz yok

Yapılan yardımların kendilerine ulaşmadığı için şikayetlerini dile getiren Dilber Aslan, “20 kişi çadırda geçirmek zorunda kaldık. Çocuklarımız soğuktan dolayı ağlıyor. Hiçbir şeyimiz yok. Gelen yardımlar insanlara yetmiyor. Gelip burada bizlerin halini görsünler bize yardım etsinler” dedi.

diyarbakir-cadir-3.jpg

Geceyi dışarıda geçirdik

Yardımların yetersiz olduğunu söyleyen Geylani Eren, “Geceyi dışarıda battaniyelere sarılarak geçirdik. Kurulan çadırlar maalesef yetersiz. Dışarıda kalmak zorunda kaldık. Evlerimize gidemiyoruz. Yetkiler sadece çadır kurmaktan başka hiçbir şey yapmadılar” dedi.

Soğuk havadan dolayı ısınamadıklarını ifade eden Neriman Tunç yaşadıkları sorunları şu şekilde sıraladı, “ Sağlık, yiyecek ve ısınma sorunlarımız var. Bize el atsınlar. Bir felaket başımıza geldi zaten en azından yaşadığımız sorunları dinlesinler, çözüm bulsunlar. Sadece gelip dinlemek ile olmuyor. Durumumuz çok kötü” dedi.

depremzede-kapak.jpg

Devlet bize sahip çıksın

Çadırdan başka hiçbir yardımın yapılmadığını söyleyen engelli bir vatandaş ise, “Hiç kimse gelip bizi sormadı. Soğuktan dolayı sabaha kadar yatmadık. Hiçbir ihtiyacımız giderilmedi. Gelip taleplerimiz karşılasınlar. Evimize bile giremiyoruz. Devlet bize sahip çıksın” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum