VİDEO - “Kışanak rehin tutuluyor, serbest bırakılsın”

VİDEO - “Kışanak rehin tutuluyor, serbest bırakılsın”
7 yıllık azami tutukluluk süresi dolmasına rağmen tahliye edilmeyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski eşbaşkanı Gültan Kışanak için basın toplantısı düzenlendi.

Norşin Öncel-Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - 7 yıllık azami tutukluluk süresi dolmasına rağmen tahliye edilmeyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski eşbaşkanı Gültan Kışanak için basın toplantısı düzenlendi. HEDEP il binasında TJA, HEDEP ve DBP’nin gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında, Gültan Kışanak’ın derhal serbest bırakılması istendi.

Ceza Muhakemesi Kanunu’nda (CMK) belirlenen 7 yıllık azami tutukluluk süresi dolmasına rağmen tahliye edilmeyen Kobani Davası’ndan tutuklu bulunan eski Diyarbakır Büyükşehir Eş Başkanı Gültan Kışanak için HEDEP Diyarbakır İl binasında TJA (Özgür Kadın Hareketi), DBP (Demokratik Bölgeler Partisi) ve HEDEP (Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi) tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi.

Açıklamayı Yerel Yönetimler adına Silvan Belediye Eşbaşkanı Naşide Toprak ve HEDEP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin okudu. Kışanak’ın Kocaeli 1 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde rehin tutulduğuna değinilen açıklamada, “168 kadının yargılandığı, siyasi yasak istendiği HDP kapatma davası ve Kobanê kumpas davası kapsamında da yargılanan Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkanımız, yoldaşımız ve TJA aktivisti Gültan Kışanak, antidemokratik mevcut Anayasa kapsamında dahi öngörülen tutukluluk süresi olan 7 yılı aşmasına rağmen rehin tutulmaya devam ediliyor. 7 yılın dahi ‘istisnai’ tutukluluk süresi olduğu göz önüne alındığında Gültan’ın derhal bırakılması gerekmektedir. Hukuksuzluğu, cezasızlığı bir yönetme biçimi olarak başta kadınlar olmak üzere tüm topluma dayatan gerici faşist iktidarı ve ‘yargı’sını kendi iç mevzuatını derhal uygulamaya çağırıyoruz” denildi.

“Demokratik siyasete saldırılar hiç değişmiyor”

Kürt kadın siyasetçilere karşı uygulanan adaletsizliğe değinen Tekin, “TJA çalışmalarını, eşbaşkanlık modelimizi kriminalize eden, suç isnat ederek bizleri yargılamak isteyenlere karşı kadın örgütlülüğümüzü yükseltmeye her zamankinden daha çok kararlıyız!

Suç isnat edilen kadın özgürlükçü yerel yönetim anlayışımız yalnızca Türkiye’de değil, DAİŞ karanlığının yarattığı yıkıma ve kültürel tahribata karşı yeniden inşanın nasıl ruh bulduğunu ortaya koyan Rojava kadın devrimini de bir kez daha hatırlatmak isteriz.

DAİŞ zihniyetinin siyaset yansıması en son olarak bir önceki dönem milletvekilimiz ve hak savunucusu Hüda Kaya’nın hukuksuzca tutuklanması demokratik siyasete ciddi bir saldırının hiç değişmediğini gösterdi” diye konuştu.

Tekin son olarak şöyle dedi, “Biz kadınlar olarak diyoruz ki içeride, dışarıda yaşamı tecrit altında tutmaya çalışan gerici faşişt AKP-MHP iktidarına karşı hepimiz Gültan Kışanağız, Sabahat Tunceliz Ayla Akat Ata’yız, mukaddes Kubilay, Sara Kaya Dilek Hatipoğlu.Zeynep Bingöl,Leyla Güven, Sabite Ekinci,Hülya Alökmen ,Nurhayat Altun Rojbin Çetin, Ayşe Gökkan’ız ve daha nice kadın yoldaşımızın mücadele kararlılığıyla aynı duyguda, aynı örgütlülükteyiz!”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum