VİDEO - Haberimiz Ses Getirdi! Diyarbakır sonunda LED Tabelaya Kavuştu
Şehmus KIZILASLAN / Özel Haber
Diyarbakır sonunda LED tabeleye kavuştu
TİGRİS HABER - Geçtiğimiz hafta manşetimize taşıdığımız, "Diyarbakır'da sahada LED tabela krizi" başlıklı haberimizin ardından şehirde dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı spor sahalarında yıllardır eksikliği hissedilen LED Elektronik sporcu değişim tabelası modern sistemi bu hafta Bölgesel Amatör Lig BAL'da devreye girmeye başladı.
Diyarbakır'da sahada LED tabela krizi

Spor Camiasından Gelen Sert Tepkiler Sonuç Verdi
Kent merkezindeki sahalarda eski ve bakımsız manuel tabelaların hala kullanılıyor olması hem hakemlerin görevini yapmasını güçleştiriyor hem de sporcuların değişimlerinde aksaklıklara yol açıyordu. Özellikle geçen hafta oynanan Amedspor Kadın Futbol Takımı Hakkarigücüspor maçında, sporcu değişim tabelasının olmaması nedeniyle maçta giren ve çıkan sporcular arasında sıkıntılara yol açmıştı. Ve bu büyük sıkıntı karşında taraftarlar ve spor kamuoyuna tarafindan büyük ve sert tepkilere neden olmuştu.

Yetkiler LED Scoreboard oyuncu değişim tabelesini devreye koydu
Tepkilerin artması üzerine Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün harekete geçtiği öğrenildi. Bu hafta oynanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasında, Seyrantepe Şilbe Sahası’na LED teknolojisine sahip modern skorboardlar kuruldu.

“Küçük dokunuş, büyük fark”
Spor kamuoyuna göre bu değişim sadece teknik bir iyileştirme değil, aynı zamanda kentin spor vizyonunda bir adım ileri anlamına geliyor. LED ekranlı tabelalar sayesinde oyuncu değişiklikleri, uzatma sürelerini artık anlık olarak görmelerinden dolayı memnuniyetlerini dile getiren taraftar ve camia "küçük bir dokunuş önemli ve büyük bir farkı ortaya koyduğu" ifadelerine yer verildi.

Spor Kamuoyu LED Tabelalar sadece bu sahada değil, diğer sahalarda da görmek istiyor Ancak Diyarbakır’daki sporseverler, bu gelişmenin yalnızca birkaç sahayla sınırlı kalmamasını istiyor. Kent merkezinde bulunan toplamda 5 futbol sahasında LED ekranlı sistemlerin aktif hale getirilmesi isteyen spor camiası Diyarbakır, son yıllarda hem profesyonel hem de amatör spor branşlarında önemli ilerlemeler kaybettiğini Ancak spor sahalarının donanım ve altyapı bakımından modern standartlara ulaşması için halen çok büyük eksiklik olan tesisleşmenin kurum veya kuruluşların bir an önce adım atılmasını istiyor.





Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.