VİDEO - Hacıbaba Pastahanesi Maraş’a dondurma ihraç edecek

VİDEO - Hacıbaba Pastahanesi Maraş’a dondurma ihraç edecek
Türkiye’nin önde gelen tatlı markalarından Hacıbaba Pastahanesi, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

TİGRİS HABER - Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Eladı, ekonomik dalgalanmalardan yatırım planlarına, dondurma fabrikasından yeni hedeflerine kadar merak edilenleri Tigris’e anlattı.

Tigris Haber Gazetesi; Hacıbaba markası hız kesmeden büyümeye devam ediyor. Türkiye’de olduğu gibi dünyada da ekonomik daralmalar yaşanıyor. Bugünkü piyasalara dair gözlemleriniz nelerdir? Fiyat artışları, ambalaj sektörü gibi maliyetler işinizi nasıl etkiliyor?

haci-baba-pastahanesi-marasa-dondurma-ithal-edecek.jpg

Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Eladı: Geçen yıl fiyat artışları biraz daha normale döndü. Hatırlarsanız bir yıl önce neredeyse her ay on defa zam geliyordu. Şu anda ülke olarak bir rahatlama yaşıyoruz ve bu rahatlama doğal olarak esnafımıza da yansıyacak. Önümüzdeki 1–2 yıl içinde ekonomik anlamda çok daha rahat bir dönem bekliyorum.

Tigris: Geçtiğimiz günlerde kamuoyuna verdiğiniz mesaj oldukça dikkat çekti. Firmalara umut verici bir açıklama yaptınız, işlerine sahip çıkmaları gerektiğini vurguladınız. Peki, zor ve dar zamanlarda firmaların izlemeleri gereken stratejiler neler olmalı? Türkiye’de birçok firma iflasın eşiğine geliyor; sizin önerileriniz neler?

Elaldı: Kesinlikle zor ve meşakkatli bir süreç yaşadık. Biz borcumuzun %70’ine yakınını ödedik ve süreci atlatmayı başardık. Firmalara en önemli tavsiyem, karamsarlığa kapılmamaları. Zor zamanlarda sabırlı olmak, nakit akışını dikkatle yönetmek ve yatırım planlarını aksatmadan sürdürmek gerekiyor. Okulların açılmasıyla beraber işler yeniden rayına oturacak. Yaz döneminde bazı zorluklar yaşadık, ancak esnaflarımızın morali artık daha iyi. Bu dönemde yanımızda olanları da, olmayanları da unutmayacağız. Hacıbaba olarak yatırımlarımıza devam edeceğiz; yeni iş alanları yaratacağız ve işimizi büyütmeye odaklanacağız.

Tigris: Geçtiğimiz dönem 8 milyon dolarlık bir yatırımla dondurma fabrikası açtınız. Bu dönemde üretimin başında oldunuz. Yeni yatırımlarınız ve ürünleriniz hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Elaldı: Evet, bölgenin en büyük dondurma fabrikasını bu dönemde açtık. Önümüzdeki sezonda dondurma üretimine yönelik daha büyük yatırımlar yapacağız. Maraş bölgesine de ürünlerimizi sunacağız. Yeni ürünlerimiz, soğuk şekerpare gibi özel tatlarımızla pazarda fark yaratmayı hedefliyoruz.

Tigris: Peki sizin gibi firmalara önerileriniz nelerdir?

Yılmaz: Zor zamanlarda en önemli strateji, işinize sahip çıkmak ve yatırımlarınızı aksatmamak. Kâr marjınızı ve maliyetlerinizi sürekli gözden geçirin, likiditenizi güçlü tutun ve fırsatları değerlendirin. Umut ve sabır, ekonomik dalgalanmalara karşı en güçlü savunmadır. Ayrıca, yenilikçi ürünler ve pazar çeşitlendirmesi, firmaların sürdürülebilir büyümesini sağlayacaktır.

Tigris: Son olarak Hacıbaba’nın önümüzdeki hedeflerini kısaca özetler misiniz?

Elaldı: Amacımız, sadece Türkiye’de değil, yurt dışında da markamızı büyütmek. Yeni fabrikalar ve yatırım planlarımız devam ediyor. Ürün çeşitliliğini artırarak, tüketicilerimize daha fazla seçenek sunmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda esnafımıza ve iş ortaklarımıza destek olarak, sektörde dayanışmayı güçlendirmek istiyoruz.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum