VİDEO - Halk Otobüsleri: Özür diliyoruz ama mağduruz

VİDEO -  Halk Otobüsleri: Özür diliyoruz ama mağduruz
Diyarbakır’da haksız kazanç nedeniyle kartlı sistemi devre dışı bırakan Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Pervane, “Diyarbakır halkından özür diliyoruz. Zarar etmeden, eşit koşullarda çalışmak istiyoruz” dedi.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da toplu ulaşımda yaşanan sıkıntılar devam ediyor. Özel halk otobüsleri, kendi güzergahlarını kullanan ve ücretsiz yolcu taşımayan minibüsleri protesto etmek için, 2 gün kartlı sistemi kapatmıştı. Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Pervane, sorunun çözümü için, büyükşehir belediyesi yetkilileri ile görüştü, kartlı sistem açıldı ancak sorun çözülmedi.

‘Mağduriyetimizi dile getirmek istedik’

Tigris Haber’e konuşan Mehmet Pervane, 2013 yılında yeni inşa edilen Mezopotamya bölgesine, çamurlu ve çakıllı yollarda hizmet verdiklerini söyledi. Söz konusu dönemde, Mezopotamya bölgesinde 6 dakikada bir sefer yaptıklarını belirten Pervane, “2019’da alınan bir karar var. Bu kararda bugüne kadar uygulanmamış, tüm minibüslerin hatlarımıza girmesi sağlandı. Biz pasolu yolcu taşıyoruz, minibüsler paralı yolcuları aldı, bizlere sadece paso kaldı. Mağduriyetimizi dile getirmek için kartlı sistemi kapatmak zorunda kaldık” dedi.

‘1500 lira destek alıyoruz’

Ayda 11 bin liralık ücretsiz yolcu taşımalarına rağmen, 1500 lira destek aldıklarına dikkat çeken, Pervane, “Minibüslerin hatlarımıza girmesi ile bütün paralı yolcuları taşıması sonucu biz zarar etmeye başladık. Bu zararın altından kalkamayacağımızı defalarca dile getirdik. Özellikle Diyarbakır halkından özür diliyoruz. Mağduriyetimizi dile getirmek zorundaydık, ama halkı mağdur ettiğimiz için halktan özür diliyoruz. Kartlı sistemi kapattığımızda da kartı olmayanı da olanı da aynı ücretle taşıdık. Bu eylemimiz şuan için geçici olarak durduruldu. Net kararı bekliyoruz. Karar netleştikten sonra, eğer minibüslerin çalıştığı bir güzergahta haksız rekabet devam ederse, çalışamayız. Kartlı sistemle çalışamıyoruz. Eşitlik çerçevesinde çalışmak istiyoruz.”

2008’de alınan karar uygulanmadı

2008 yılında Diyarbakır’ın Ulaşım Master Planı hazırlanırken, ulaşımın tek çatı altında toplanacağı yönünde karar alındığını hatırlatan Pervane, şunları ifade etti: “Ama yapmadılar. Bu kadar zararı artık kaldıramıyoruz. Halk otobüsü 19 kalem paso taşıyorsa, karşılığında da 1500 lira alıyorsa, mağdur oluyordur. Diyarbakır toplu taşıması tümü kart sistemi ya da tümü paralı eşit bir şekilde olmalıdır. Bütün yaşlıları, pasoları, engellileri, biz taşırken, stad yoluna gelmek isteyen minibüslere sesleniyorum sizlerde paso taşıyacaksanız gelin. Büyükşehir Belediyesi’ne sesleniyorum. Eşit şartlarda çalışmak istiyoruz. Akşam petrole giderken, yakıtımızı doldurmak istiyoruz.”

video kısa bir süre içinde yüklenecek...

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum