VİDEO - Havalar soğudu; soba, odun, kömür satışı yok

VİDEO - Havalar soğudu; soba, odun, kömür satışı yok
Diyarbakır'da hava sıcaklıkları her geçen gün düşüyor. Vatandaşlar, artan odun ve kira fiyatları karşısında, sobalı evlerden çok doğal gazlı evleri tercih ediyor.

Serhat Özdemir- Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Diyarbakır'da hava sıcaklıkları her geçen gün düşüyor. Vatandaşlar, artan odun ve kira fiyatları karşısında, sobalı evlerden çok doğal gazlı evleri tercih ediyor. Sur ilçesinde bulunan yanık çarşıda üretilen sobalar satışa çıkmasına rağmen, tercih edilmiyor. Tigris haber olarak kentte soba satışı ve tamiri yapan sobacılarla görüştük. Kayapınar ilçesinde dükkanı olan Ali Sarıkurt, 40 yıldır soba ve tamir işleri yaparak geçimini sağlıyor. Sarıkurt, soğuk havalar etkisini göstermesine rağmen satış yapamadıklarını söyledi.

sobaci2.jpg'Bir ayda 2 soba sattık'

Ali Sarıkurt, bir ayda 2 soba sattığını, vatandaşların sobalı evler yerine doğalgazlı evleri tercih ettiğini belirterek şunları dile getirdi;

" Şuan işler durgun kazandığımız bir şey yok. Daha önce sattığımız sobada yüzde 70 ila 80 kazanıyorken, şimdi 20 lira kazanıyoruz. Sattığımız sobayla kiramızı çıkaramıyoruz. Vatandaş doğalgazlı evde oturuyor. Daha tasarruflu oluyor. Odun, kömür derken uğraşmakta istenmiyor. Bir haftada 1 tane soba satıyoruz, yemek parası çıkmıyor. Soba üretimi yapmıyoruz, onu da yaparsak tamamen zarar ederiz. Soba fiyatları şuan bin 500 liradır. 1 ayda sadece 2 tane sattım"

sobaci1.jpg

Oduncular ise, fiyatların arttığını ve kimi oduncuların ton olarak değil, torba bazlı satış yaptıklarını ifade ederek, odunun ton fiyatı ise, kaliteye göre değişkenlik gösterdiğini, tonunun ortalama 4 bin lira olduğunu söylediler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.