VİDEO - Havalar soğuyor, doğal gaz faturaları da cebi zorluyor

VİDEO - Havalar soğuyor, doğal gaz faturaları da cebi zorluyor
Soğuklar bastırdı, doğalgaz faturaları da zorlamaya başladı. Geçen yıla göre faturaların ikiye katlandığını söyleyen vatandaşlar, kombileri kısıtlı yakmalarına rağmen, faturalarını ödemekte zorlandıklarını aktardılar.

Mahsum Kara/Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Havaların giderek soğumaya başlaması vatandaşı kara kara düşündürmeye başladı. Henüz kar yağışı yok iken faturaların bin TL’nin üzerinde geldiğini belirten vatandaşlar, “Kombilerimizi kısıtlı yakmamıza rağmen gelen yüksek faturalar karşısında şaşkınız. Henüz kar düşmedi, bir de bunun kara kış’ı var. Bin TL’nin üzerinde fatura ödememize rağmen yeterli derecede ısınamıyoruz. Kış’ı nasıl atlatacağız diye şimdiden kara, kara düşünmeye başladık. Geçen yıl gelen faturalara itiraz ediyorduk, şimdi ikiye üçe katladı, ne yapacağımızı şaşırdık” diye konuştular.

Vatandaşlar ne dedi?

Zamlara dair hükümet sözünü tutsun

Geçen senelere oranla doğalgaz faturalarını ödemekte zorladığını söyleyen Harun Onat, “Doğru dürüst kullanmadığım doğalgazın en son faturası 650 TL gelmiş. Ne halde olduğumuzu siz düşünün artık. Her ay faturalara zam geliyor. Artık ödemekte zorlanıyoruz. Hükümet her sene başı doğalgaza zam yapmayacaklarını söylüyorlar ama yapıyorlar. Seçim zamanı yaklaşıyor belki bu sefer sözlerini tutarlar” dedi.

Ailece bir odaya tıkışıyoruz

Evinin doğalgaz altyapısı olmadığı için kış aylarında elektrik sobası ile ısınmaya çalıştıklarını ifade eden Şükran Hanım ise şunları söyledi; “Sadece lafla ısınıyoruz diyoruz. Aslında hiç ısındığımız falan yok. Elektriği az yakmamıza rağmen çok yüksek faturalar geliyor. Sadece bir odayı ısıtıp kış aylarını sadece bir oda da geçirmeye çalışacağız. Sadece faturalar değil elimiz attığımız her şey yüzde yüz zamlanmış durumda.”

700 TL gelen fatura bu yıl bin 300 TL oldu

Geçen seneler 700 TL olan doğalgaz faturasının bu yıl bin 300 lira olduğunu belirten Mehmet Çetin, “İhtiyaçlarımızdan kısıp doğalgaz faturalarını yatırmaya çalışıyoruz. Büyük ihtimalle daha da artacak. Bugün hükümetin ekonomiye dair her hangi bir çözümü olmadığından dolayı herkes kendi kafasına göre zam üstüne zam yapıyor” dedi.

Artık ısınmak lükse kaçıyor

Kış aylarında ısınmanın kendileri için zorlaştığını ve artık lükse kaçtığını ifade eden Abdulbaki Erkek, “8 kişilik aileyiz. Geçim derdi bir yandan devam ederken, diğer bir yandan kış aylarında ısınmanın yollarını arıyoruz. Son gelen faturam 2 bin TL. Ne zaman bu ülkede ‘doğalgaz çıktı’ diyerek müjde veriliyor, üst üste zamlar geliyor” dedi.

Battaniyelerin altında ısınıyoruz

Kader Bilgin isimli vatandaş ise, “Gelen yüksek faturalar yüzünden sürekli battaniyelerin altına girip ısınıyoruz. Tabi buna da ısınmak denirse. Bizim artık gerçekten bu zam şampiyonu hükümete inancımız kalmadı. Hayat pahalılığından dolayı artık çocuklarımız bile sağlıksız besleniyor çünkü yüksek fiyatlardan dolayı kalitesiz ucuz ürünler almaya mecbur bırakıldık” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.