VİDEO - HDP ve CHP il başkanlarından seçim çağırısı: İrademize sahip çıkalım!

VİDEO - HDP ve CHP il başkanlarından seçim çağırısı: İrademize sahip çıkalım!
Ülkede yaşanan toplumsal sorunların çözüme kavuşması adına Cumhurbaşkanı seçimlerinin önemine dikkat çeken HDP ve CHP Diyarbakır İl Başkanları, seçim gününde halkın ortaya koyduğu iradeye sahip çıkılması gerektiğine vurgu yaptı.

Mahsum Kara-Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Cumhurbaşkanı Seçimi'nin 14 Mayıs'ta yapılan ilk turunda adayların salt çoğunluğu alamaması nedeniyle Türkiye, Pazar günü Cumhurbaşkanını belirlemek için tekrar sandık başına gidecek. Cumhurbaşkanı Seçimi'nin Pazar günü yapılacak ikinci turuna, ilk oylamada en çok oy alan iki aday Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılacak. İkinci turda geçerli oyların çoğunluğunu alan aday ülkenin cumhurbaşkanı seçilecek.

Tigris haber olarak Halkların Demokratik Partisi(HDP) Diyarbakır İl Eş Başkanı Zeyyat Ceylan ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Abdullah Atik ile Pazar günü yeniden yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerini konuştuk.

AKP ve MHP iktidarının gitmesi gerekiyor

Parti olarak çok güçlü bir çalışma yürüttüklerini ifade eden HDP İl Eş Başkanı Zeyyat Ceylan, “Mevcut AKP ve MHP bloğunu zorladığımıza inanıyoruz. Elbette istediğimiz tam anlamıyla elde edemedik ama sınırlandırmayı başarabildik diye düşünüyorum. AKP ve MHP iktidarı bu halka zulümden, haksızlıktan, yoksulluktan başka hiç bir şey vermedi. Biz bu saatten sonra bu iktidarın topluma yeni bir bir şey vereceğini düşünmüyoruz. Bizler 14 Mayıs’taki inancımızla sandık başına gideceğiz. Hedefimiz AKP ve MHP iktidarından kurtulmaktır. Bu iktidar, ‘Kürt sorununu çözeceğiz’ dedi, çözemedi. Toplumsal sorunları çözeceğiz dediler, şu an adaletsizlik yerlerde. Bundan dolayı hangi açıdan değerlendirirsek değerlendirelim; AKP ve MHP iktidarının gitmesi gerekiyor” diye konuştu.

Her müşahit halkın ortaya koyduğu iradeye sahip çıkması gerekiyor

Toplumun tüm dinamikleri için bu süreci başarıya ulaştıracaklarını kaydeden Ceylan, “Mücadelemiz sadece seçim endeksi bir mücadele değildir. Bu mücadele nasıl dün demokratik tahammüller çerçevesinde sürdüyse bundan sonraki süreçte de devam edecektir. Biz, bu zulüm aygıtından kurtulmamız gerektiğini ifade ediyoruz ve kurtulabileceğimize inanıyoruz. Başarılı olacağımız inancımız da çok güçlüdür. Milyonlar olarak sandık başına gidip ‘faşizme hayır’ diyeceğiz. Her seçmen aynı zamanda sandık müşahididir. Her müşahidin halkın ortaya koyduğu iradeye sahip çıkması gerekiyor. Bu konuda binlerce insanımız sandık güvenliği için bizlere başvuru yaptı” ifadelerini kullandı.

Bu faşizan sistemden hep beraber kurtulacağız

Diyarbakır’da Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik büyük bir destek olduğunu belirten CHP İl Başkanı Abdullah Atik, “Bu durum gerçekten büyük bir başarı. 30 yıla yakındır CHP bu kentte milletvekili çıkaramamıştı. 16 bin olan oyumuzu 80 binlere yükselterek bu kentte bir milletvekili çıkarttık. Seçimde sandıklarda ciddi oy hırsızlığı ortaya çıktı. Her şeye rağmen bu seçimi büyük bir fark ile kazanacağız. Vatandaşlarımızı sandığa davet ediyoruz. Vatandaşlarımızla bire bir temas halindeyiz. Pazar günü bu faşizan sistemden hep beraber kurtulacağız” diye kaydetti.

Bu halk beş sene daha bu iktidarı çekemez

Seçim günü sandıklara sahip çıkma çağırısı yapan Atik, “Sandıklarımızı koruyoruz. Destek vermek isteyen bütün siyasi partilere kapımız açıktır. Bu halk örgütlü bir halktır. Bu halk beş sene daha bu iktidarı çekemez. Kemal Kılıçdaroğlu sorunlarımızı bizim kadar bilen bir adaydır. Kürtler başta olmak üzere herkes ona sahip çıkacaktır” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.