VİDEO - HDP ve YSP’li kadınlar Diyarbakır’da Seçim startını verdi

VİDEO - HDP ve YSP’li kadınlar Diyarbakır’da Seçim startını verdi
Yeşil Sol Parti çatısı altında 14 Mayısta yapılacak seçimlere girecek olan Hakların Demokratik Partisi(HDP), Diyarbakır Kayapınar ilçesinde Kadın Seçim Bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Mahsum Kara/Mahsum Rençber

TİGRİS HABER- Yeşil Sol Parti çatısı altında 14 Mayısta yapılacak seçimlere girecek olan Hakların Demokratik Partisi(HDP), Diyarbakır Kayapınar ilçesinde Kadın Seçim Bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “ Diyarbakır kalemizdir, 12-0 yapacağız” dedi.

Açılışa, Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Diyarbakır il yöneticileri, milletvekilleri Tevgera Jinên Azad (TJA-Özgür Kadın Hareketi) aktivistleri, Rosa Kadın Derneği, Barışı Anneleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Yeşil Sol Parti il yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Mücadele etmeye devam edeceğiz

Erkek egemen zihniyetine karşı mücadele etmeye devam edeceklerini söyleyen Yeşil Sol Parti İl Sözcüsü Pınar Tekiner, "Biz kadınlar tarihi yeniden yazacağız. Bugün bunun ilk adımını attık. Bu büromuzu açacağız. Kadınları yok sayan iktidara 14 mayısta en büyük cevabı vereceğiz. İlk Kadın Seçim Bürosuna hepiniz hoş gezdiniz. Kadınlar olarak birlikte mücadele ulaşacağız. Burdayız, kadınlar ile değineceğiz, kadınlar ile mücadeleyi büyüyeceğiz. 14 mayısta iktidarı değiştirmeye geliyoruz." dedi.

Erkek egemen zihniyetini kadınlar yenecek

Yeşiller Sol Parti Kadın Meclis Eş Sözcüsü Canan Çağlayan, “Hepinizi saygısı sevgiyle selamlıyorum. Hepiniz görmekten çok mutluyum. Bizleri bugüne getiren ve bugün aramızda olmayan cezaevindeki kadin tutsakları selamlıyoruz. 14 mayısta tarihi değiştirmek için geliyoruz. Bir felaket iktidarıyla karşı karşıyayız. Tek adam rejimini kadınlarla değiştireceğiz. Ülkemizin her şeyine sahip çıkacağız. Kadın emeğini yok sayan sistemi kadınlar yenecek. Bizler erkek egemen zihniyete karşı yıllardır mücadele veriyoruz. Bu siteme son vermek için 14 mayısta sandığa gideceğiz. Demokratik bir yaşamı inşaa ermek için geliyoruz. Kadınlar olarak Barış için üzerimze düşeni yapacağız" diye konuştu.

Diyarbakır bizim kalemizdir

Açılışta konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan şunları dile getirdi;

"Bugün seçimi büromuzun açarken bile kadınlara engel olmaya çalışıyorlar. Bizim özgürce kendimizi ifade etmemize engel oluyorlar. Bu büromuz kadınların ilk seçim bürosudur. Burası kadınlarla güçlenecek. Bizler, 14 Mayıs sonucunu bu bürolarımızdan alacağız. Bu iktidarın kadın ve Kürt düşmanı olduğunu çok iyi biliyoruz. Kadınların mücadelesiyle bu iktidarı göndereceğiz. Bu hükümetin 20 yıllık iktidarında Türkiye halklarına düşman olduklarını biliyoruz. Onlar bizden korksunlar, bizler gümbür gümbür geliyoruz. Diyarbakır bu dönem 12 sıfır yapacak. Biz adresimizi belirledik, bizim adresimiz ve rotamız Yeşil Sol Parti’dir. Az kaldı, bu iktidarı göndermeye az kaldı. Diyarbakır bizim kalemiz. Eşit temsiliyeti parlamentoya taşımaya hazırız. Yolunuz ve yolumuz açık olsun kadınlar."

Buldan'ın konuşmasının ardından "Jin Jiyan Azadi" sloganlarıyla Kadın Seçim Bürosunun açılışı gerçekleşti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.