VİDEO - HDP’li Taşçıer: Anadilde eğitim yok, başarı düşük

VİDEO - HDP’li Taşçıer: Anadilde eğitim yok, başarı düşük
Meclis Genel Kurulu’nda konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, bölge illerindeki sınav başarısının düşük olmasının nedeninin, çocukların anadilde eğitim hakkının engellenmesi olduğunu söyledi.



Gönül Morkoç

TİGRİS HABER - HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, Meclis’te yaptığı konuşmada Diyarbakır ve diğer bölge illerindeki sıkıntıları dile getirdi. Anadilde eğitim hakkı engellendiği için bölge illerinde sınav başarısının düştüğünü belirten Taşçıer, “Bir an önce Anayasa değiştirilerek anadille eğitime geçilmesi ve bu eşitsizliğin ortadan kaldırılması gerekmektedir” dedi.

Vali kendi sorunları ile ilgileniyor

Kayyumlardan sonra Diyarbakır’a hizmet yapılmadığını, HDP döneminde projesi yapılan hafif raylı sisteme geçilmediğini belirten Taşçıer, “Vali kendi sorunları ile ilgilenmekten şehrin sorunları ile ilgilenmeye vakit bulamamış ki Diyarbakır’da toplu ulaşım içler acısı. Nüfusu 2 milyonun üstünde olan şehir ve aynı zamanda bölgenin metropolü olan bir şehirde şuanda raylı sistem yok ve onun için hiçbir çalışma da yok” diye konuştu.

Sınıflar kalabalık

Diyarbakır’da imam hatip lisesi sayısının her geçen gün arttığını, talep olmadığı için sınıf mevcutlarının 8-10’da kaldığına dikkat çeken Taşçıer, şöyle devam etti: “Yine sağlıkta Türkiye’nin her tarafında da Kürt illerinde de olduğu gibi alabildiğine fazla. Üç aydan, beş aydan önce bazı randevular alınamıyor. Bu da bir türlü giderilemiyor. Bizim tasvip etmediğimiz, HDP’nin tasvip etmediği şehir hastanelerinin bir tanesi de Diyarbakır’da kurulmak istendi. Altı aydır inşaatı yarım bırakılıp terk edilmiş bir durumda. Sağlık da o şekilde devam ediyor.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum