VİDEO - HEKİMSEN, arka arkaya gelen zamlara tepki gösterdi

VİDEO - HEKİMSEN, arka arkaya gelen zamlara tepki gösterdi
HEKİMSEN Diyarbakır Şubesi yapılan maaş zamlarına ilişkin basın açıklaması düzenledi. Yapılan açıklamada sendika olarak, zam taleplerinin karşılanması için bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdikleri belirtildi.

TİGRİS HABER - Hekim ve diğer Sağlık Çalışanları Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası’na (HEKİMSEN) bağlı hekimler, zam taleplerinin yerine getirilmemesini protesto etmek amacıyla ülke genelinde bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. İş bırakma eylemi yapan HEKİMSEN Diyarbakır Şubesine bağlı hekimler, Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi poliklinik önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını HEKİMSEN Diyarbakır İl Başkanı Doktor Haçım Hizol okudu.

Zam beklentisi karşılanmamıştır

Hekimlerin, gelir düzeyleri ve alım güçlerinde yıllardır düzenli bir artışın söz konusu olmadığını söyleyen Hizol, “Artık hekimlerin gelirleri, kamu işçisinin gelirleri ile kıyaslanır hale gelmiştir. Mevcut durum, hekimlik mesleğine değer verilmemiş olmasının bir tezahürüdür. Sadece hekimlerin değil, tüm kamu çalışanlarının ücretlendirilmesinde ipin ucu kaçmış, işler arap saçına dönmüştür. Eğitim, teknik bilgi, iş zorluğu, mesleki risk ve sorumluluk gibi kıstaslar göz ardı edilerek hekimlik değersizleştirilmiştir. Kamu işçilerine yapılan son maaş zammı ile memur maaşının çok üzerine çıkması ve hatta Ocak ayından geçerli olarak geriye dönük fark ödenmesi ile eğitimli kamu çalışanı olan memurlarda hiyerarşinin muhafaza edileceği beklentisi oluşmuş, ancak bu beklenti maalesef karşılanamamıştır” diye konuştu.

Memuru enflasyona ezdirmeme sözü gerçekleştirilmemiştir

“Hekimler; aldıkları eğitim, üstlendikleri sorumluluk, meslek hastalıkları riski, devlet hizmet yükümlülüğü, stratejik personel olmaları gibi nedenlerle kamuda en üst düzeyde ücretlendirilmeleri gerekirken kamu işçisinin dahi altında maaşa mahkûm edilmek istenmektedir” diyen Hizol konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ayrıca nöbet ücretlerinin trajikomik düzeylerde olması, gece ve gündüz mesailerinin eşit sayılması gibi adaletsizlikler de çözüm beklemektedir. Maaş, mesai, nöbet gibi konularda çalışma yapılmasına ilişkin uyarı ve taleplerimiz kuruluşumuzdan bu yana defalarca dile getirilmiş, seçimden sonra da yoğun bir biçimde gündemde tutulmuştur. Ancak taleplerimiz görmezden gelinmeye devam etmekte olsa gerek ki açıklanan zamlarla karşılık bulmamıştır. Aile Hekimliği cari gider ödemelerine yapılan artış asgari ücret, elektrik, doğalgaz gibi kalemlere yapılan zam oranlarının altında kalmıştır. Memuru enflasyona ezdirmeme sözü gerçekleştirilmemiş, içi boş bir seçim vaadi olarak kalmıştır.”

Sorunların çözümü için adım atılmamıştır

Yöneticiler tarafından sağlıkçılara yönelik baskı ve mobbingin görmezden gelindiğini ifade eden Hizol, “Ekonomideki sıkışmanın çözümünde fedakârlık yapması gereken sadece memurlar değildir. Ücrette de fedakârlıkta da adaletli olunması gerekirken açıklanan zamlar adaleti tesis etmekten çok uzaktır. Şiddet ve malpraktis sorunu halen çözüme kavuşturulmamıştır. Deprem bölgesinde hekim ve sağlık çalışanlarının barınma sorununun çözümünde adım atılmamış, asistan ve öğrencilerin sorunları halı altına süpürülmüştür. Açıklanan zam sonrası, oransal olarak en düşük artışların hekimlere yapılması hekime verilen değeri açıkça ortaya koyan, bardağı taşıran son damla olmuştur. Seyyanen zamların maaş hiyerarşisinde bozulmaya neden olacağı, uyarılarımıza rağmen görmezden gelinmiştir. Bu şartlar altında değerimizi yokluğumuzla hissettirmek zorunlu hale gelmiş ve yönetim kurulumuz 11 Temmuz 2023 Salı günü iş bırakma eylemi yapma kararı almıştır” diye kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum