VİDEO - HÜDA PAR, hayvan pazarında sorun dinledi

VİDEO - HÜDA PAR, hayvan pazarında sorun dinledi
Canlı Hayvan Borsası esnafını ziyaret ederek sıkıntılarını dinleyen HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç, yetkililere seslenerek, “Festivaller için milyonlarca lira para harcadınız ama bu vatandaşlara lavaboyu çok gördünüz” dedi.

TİGRİS HABER - Merkez Sur ilçesine bağlı Çarıklı Mahallesi'nde bulunan Canlı Hayvan Borsasında hayvan satıcılarını ziyaret eden HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Sur İlçe Başkanı Ercan Şenol ve beraberlerindeki heyet, hayvan satıcılarının yaşadıkları sorun ve sıkıntıları yerinde görmek için gece saat 04.00’da Canlı Hayvan Borsası esnafını ziyaret etti.

Sabah namazı sırasında lavabo ve mescitte oluşan yoğunluğu yerinde gören İl Başkanı Faruk Dinç, vatandaşların sorunları için birebir çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti. Bozuk musluklu yetersiz lavabolar, küçük mescit ve olumsuz hava şartlarında halkı koruyacak kapalı alanın bulunmamasından yakınan vatandaşlar, Dinç’ten yardım istediler. Konuyla ilgili açıklama yapan Dinç, yetkililere çağrıda bulunarak hayvan pazarının eksikliklerinin giderilmesi gerektiğini ifade etti.

hudapar.jpg

“Hayvan pazarında sadece 4 lavabo var”

Yaptığı incelemelerde gördüklerini sorun ve sıkıntıları anlatan Dinç, şu ifadeleri kullandı:

“Hayvan Pazarındaki vatandaşlarımızın ciddi sıkıntıları vardır. Yaşanan bu sıkıntıları daha önce yetkililere aktarmamıza rağmen sorunlar halen çözülmüş değil. Vatandaşlarımız burada özellikle yazın gölge sorunu, kışın ise yağmur ve kar yağışından korunmak için çatı sıkıntısı vardır. Burada mescit ve lavabo yetersiz olduğu için temel ihtiyaçlarını karşılamaktan zorlanıyorlar. Burada ki Canlı Hayvan Borsası sadece Diyarbakır’a hitap etmiyor. Buraya çevre il ve ilçelerden insanlar gelerek hayvan alışverişi yapıyorlar. Her gün binlerce insanın geldiği hayvan pazarın sadece küçük bir mescit ve 4 tane lavabo yapılmış. Bu lavabolardan biri ise bozuktur. Mevcut bu mescit ve lavabolar vatandaşların ihtiyacını karşılayacak seviyede değil.”

“Festivallere milyonlar harcadılar, lavaboyu çok gördüler’

Yetkililere çağrıda bulunan Dinç, “Yetkililere tekrar çağrıda bulunuyoruz; festivaller için milyonlarca lira para harcadınız, billboardlara reklamlar astınız. Belediyenin imkânlarını oralarda israf ettiniz, ifsat ettiniz. Buradaki vatandaşın Rabbine ibadet edebilmesi için bir mescidi ve yaşadıkları sorunları gidermeyi çok gördünüz. Acil bir şekilde Canlı Hayvan Borsasındaki esnafın sıkıntılarının çözümü için elinizi taşın altına kurun. Vatandaşlarımızın rahat etmesi için yazın sıcaktan, kışın ise olumsuz hava şartlarından korumak için kapalı alanların yapılması, mescidin büyütülmesi ve lavabo sayılarının artırılması gerekir. Eğer bu hayvan pazarı yetersiz ise daha büyük bir hayvan pazarı yapılsın” dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum