VİDEO-Hukuk öğrencileri 'binamı taşıma' eylemini sürdürüyor

VİDEO-Hukuk öğrencileri  'binamı taşıma' eylemini sürdürüyor
Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, "Dicle Hukuk taşınmak istemiyor" sloganıyla başlattıkları oturma eylemini sürdürüyor. Öğrencilerin oturma eylemine Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren’de destek verdi.

Haber: Mahsum Kara/Kamera: Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, "Dicle Hukuk taşınmak istemiyor" sloganıyla başlattıkları oturma eylemini sürdürüyor. Öğrencilerin oturma eylemine Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren’de destek verdi.

Dicle Üniversitesi’ndeki 40 yıllık Hukuk Fakültesi’nin taşınmasına yönelik verilen karar öğrencilerin tepkisini çekti. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, taşınma kararı verilen fakültenin önünde bir araya gelerek, taşınma kararının geri çekilmesi için Cuma gününe kadar fakülte önünde oturma eylemi yapacaklarını açıkladı.

Oturma eyleminin ikinci gününde, Diyarbakır Barosu Başkanı yönetim kurulu üyeleri ve İHD Diyarbakır şubesi eyleme katılarak öğrencilere destek verdi. Oturma eylemi yapan öğrencilerle bir araya gelen Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, öğrenciler Pelin Özkahraman ve Dicle Avcı birer konuşma yaptı.

<hukuk-fak-7.jpeg

Öğrencilerin yaptığı ortak açıklamada şöyle denildi;

“Bilindiği üzere hiçbir şekilde bizlerin ihtiyaçlarına cevap vermeyen ve hâlâ tamamlanmamış bir binaya hiçbir makul gerekçe gösterilmeden, üniversitemizin hiçbir bileşenine ve en önemlisi biz hukuk fakültesi öğrencilerinin hiçbir şekilde fikri ve görüşü alınmadan alelacele bir şekilde fakültemizin taşıtılmasıyla karşı karşıyayız. Bir kaç yıldan beridir fakültenin taşınması söylentilerine karşın her zaman için böylesine önemli bir kararın üniversite bileşenlerine ve biz hukuk fakültesi öğrencilerine danışılacağını bekliyorduk.

Ancak bu gün görüyoruz ki üniversite yönetimi; üniversite bileşenlerini, hukuk fakültesi öğrencilerini görmezden gelerek, yaratılan fiili duruma ve uğrayacağımız haksızlığa karşı tepkisiz kalacağımız yanlışına kapılmış olacaklar ki sürecin en başından beri bizleri muhatap almadılar. Bizleri adeta yok sayarak bu kararı alıp bu meseleyi bir oldubittiye getirme çabası içerisinde olduklarını görüyoruz. Üniversite yönetimi 28 Ekim'de internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamayla 31 Ekim tarihinden itibaren derslerin yeni yapılan binada başlayacağını duyurmuştur. Böylesine önemli bir kararı planlanan taşınma tarihinden iki gün gibi çok kısa bir süre önce duyurarak biz öğrencilerin bu karara tepki vermesini güçleştirmeye çalıştıklarını da görüyoruz. Aslına bakarsanız yönetim tarafından hiç de göz ardı edilmemesi gereken bir gerçek var ki bizler hukuk fakültesi öğrencileriyiz, aynı zamanda her birimiz birer hukukçuyuz. Maalesef bu hakikati çok kolay unutmuşlar. Bizler bu fakültede hak savunmayı öğreniyoruz. Kendi hakkımızı da en iyi şekilde savunacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır.”

Eren: Dayanışma için buradayız

Hukuk Fakültesi önünde oturma eylemi yapan öğrencileri ziyaret eden Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren ve yönetim kurulu üyeleri, öğrencilerle dayanışmak için geldiklerini ifade ettiler. Baro Başkanı Nahit Eren, şunları söyledi; “Dayanışma için buradayız. Bugünden sonra baroya kayıtlı bu okulda okuyan arkadaşlarda burada olacak. Öğrencilere danışılmadan taşınma karar alınmış. Danışılsa da bir hafızayı yok etmemek gerekir. Rektörden randevu talebimiz var, dönüş olmadı, uzlaşı, çözüm arayışı içindeyiz. Fiziki olarak burada bir sorun varsa giderilebilir. Öğrenciler, hafızanın yok olmasını istemiyor. Biz de istemiyoruz. O nedenle dayanışma içinde olacağız.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum