VİDEO - İki odalı evde yaşam mücadelesi!

VİDEO - İki odalı evde yaşam mücadelesi!
Diyarbakır’da, rutubet kokan iki odalı bu evde yaşayan 6 kişilik Kaynak ailesi yaşam mücadelesi veriyor. Hamallık yaparak çocuklarına bakan Hasan Kaynak, yetkililerden yardım bekliyor.

Diyarbakır’da 6 nüfuslu Kaynak ailesi, iki odalı derme çatma bir evde yaşam mücadelesi veriyor. Bağlar İlçesi Yeniköy Mahallesi 1041 Sokaktaki evde yaşam mücadelesi veren Hasan Kaynak geçimini hamallık yaparak sağlıyor. Okulu bırakan 17 yaşındaki Cengiz Kaynak’ta ailesine katkıda bulunmak için hamallık yapıyor.

Derslerim çok iyiydi bırakmak zorunda kaldım

Yürek burkan tablo ile ilgili görüştüğümüz 17 yaşındaki Cengiz Kaynak şunları söyledi, “Yaklaşık 20 yıldır 2 odalı, banyosu ve tuvaleti aynı yerde olan bu evde yaşıyoruz. Babam daha önce inşaat işleri ile uğraşıyordu ancak son 4 yıldır hamallık yapıyor. Maddi durumumuz iyi olmadığından bende okulu bırakarak babama yardım etmeye başladım. Okulda da derslerim gayet iyiydi ama bazen iyi olmanız yetmiyor. Çünkü durumumuz iyi değil bırakmak zorunda kaldım. Ama iki kardeşim okula gidiyor. Oların okuması için elimizden geleni yapıyoruz. Daha önce Sosyal Hizmetler Müdürlüğünden 200 TL yardım parası veriliyordu. Ancak 4-5 aydır bu para da verilmiyor” dedi.

Rutubet kokusuna alıştık

Bazen tok bazen aç yattıklarını belirten Kaynak, “Evet sağlıklı bir evde kalmıyoruz. Ama biz rutubet kokusuna bile alıştık. Bize kötü gelmiyor. Biz fakirlerin gözü haram ve hırsızlıkta olmaz. Sadece yetkililerden ve durumu iyi olan insanlardan fakirlere yardım etmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

Baba ve oğlunun hamallık yaparak geçimini sağladığı aile yetkililerden yardım bekliyor.

Berçem KARTAL ALTUNAKAR-ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.