VİDEO - İlk kez izlediler, heyecanları tavan yaptı

VİDEO - İlk kez izlediler, heyecanları tavan yaptı
Mordem Sanat köylerde çocukların hayatına tiyatroyla dokundu. İlk kez tiyatro izleyen çocukların heyecanı çığlıklarıyla buluştu, öğretmenleri öğrencilerin heyecanlarını güçlükle yatıştırdı.

Mümin Ağcakaya – Ali Çekdar Korkma / Özel

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da kültür sanat çalışmalarını yürüten Mordem Sanat’ın düzenlediği 2. Uluslar arası Solo Festivali devam ediyor. Festival programlarında çocuklar için de oyunlara yer ver veren Mordem Sanatın köylerde oyunlarını sergilemeye devam ediyor. Mordem Sanat, çocuklar için programlarına aldıkları müzikli oyunu Diyarbakır’a bağlı Kocakaya’nın Şaklat Köyünde, ilkokulun bahçesinde, açık havada çocuklar içintigris-haber-ilk-izlenim4.jpg oynadılar. Esin Aslan ve Rafiz Mehdizade’nin yazıp yönettiği müzikli Bavul (sirk ve palyaço) adlı oyunu izleyen çocuklar oyun boyunca heyecan ve şaşkınlıklarını gizleyemediler.

tigris-haber-ilk-izlenim3.jpg

Mordem Sanatın yönetimi; daha önceden hayatlarında hiç tiyatroya gitmeyen, tiyatroya gitme olanakları olmayan çocuklara tiyatroyu tanıtmak, onların yaşamlarına tiyatroyla da olsa bir dokunuş yapmanın önemli olduğunu söylediler.

tigris-haber-ilk-izlenim2.jpg

Oyunu sahneleyen sanatçılar da; çocukların oyunu seyrederken gözlerindeki ışıltıyı ve yüzlerindeki gülümsemeyi görmenin kendilerini de çok mutlu ettiğini söylediler. Mordem sanatçıları, “çocukların hayatlarında ilk defa canlı olarak izledi.

tigris-haber-ilk-izlenim.jpg

Hiç unutamayacakları bir anı olacak. Bizler de böyle bir duruma sebep olduğumuz için mutlu olduk.” dediler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.