VİDEO - İnce: Bu iktidardan kurtulmalıyız

VİDEO - İnce: Bu iktidardan kurtulmalıyız
Diyarbakır’a gelen Memleket Partisi genel Başkanı Muharrem İnce, kahvaltılı basın toplantısında, gündemi değerlendirdi, seçimlerde sandıklara sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Mahsum Kara/Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Diyarbakır’a gelen Memleket Partisi genel Başkanı Muharrem İnce, kahvaltılı basın toplantısında, gündemi değerlendirdi, seçimlerde sandıklara sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Muhalefete seslenen İnce, “Burada en önemli konu kimlerin oy kullanacağını bilmektir. Gelin birlikte bu konuya el atalım” dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, çeşitli ziyaretler yapmak ve parti çalışmaları için Diyarbakır’a geldi. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen İnce, ülke gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ekonomik sorununun nedeni üretimsizlik

2023’te geçerli olacak asgari ücret tartışmalarına değinen İnce, “Asgari ücret eksik tartışılıyor. Emeklileri unutmamamız lazım. EYT’lilere verilen sözler tutulmalı. Erdoğan ekonomistim diyor, ama ekonomik uygulamaları aykırı. Enflasyonu düşüreceğiz diyorlar, ama fiyatların artışını durduramıyorlar. Suçlu olarak marketlerin gösteriyorlar. Sorun Sadece marketler değil, sorun bu şekilde çözülmez. Tarlalarda, seralarda ve birçok yerde üretim yapılmıyorsa sorun çözülmez. Türkiye’de diğer ülkelere oranda büyük bir gıda eksikliği var. Bu eksikliğin tek nedeni iktidarın yürüttüğü eksik politikadan kaynaklanıyor” dedi.

6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesi insanlık dışıdır

İsmail ağa Cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 6 yaşında evlendirmesine dair konuşan İnce, “Toplumumuzu derinden yaralayan 6 yaşında kız çocuğunun evlendirilmesi insanlık dışıdır. Bu sorunları çok net çözebiliriz resmi nikâhı olmayanlara imam nikahı kıyanlara ciddi hapis cezası verilmelidir. Ancak bu şekilde bu sorunu kökünden halledilebilir. Kız çocuğunu evlendirilenler insan değildir. Ben bunların oyunu falan istemiyorum. Bunlara hayvan bile demek istemiyorum, hayvana hakaret olur” dedi.

Sandıklara sahip çıkmalıyız

Genel seçimlere değinen İnce, “Önümüzde seçim var. En önemli konu kimler oy kullanacak olmalıdır. Bu konuyu çok iyi araştırmamız lazım. Muhalefete sesleniyorum, gelin birlikte kimlerin oy kullanacağını bilelim. Sandıkların başına gözlemci koyalım diyorum. Bu konuya dair çalıma yapmamız lazım. Sandıklara sahip çıkmamız gerek” diye konuştu.

Bizim demokrasi sicillimizde bozukluk yok

Millet İttifakı ve Cumhur ittifakının çalışmalarını eleştiren İnce, “ Bu iktidardan kurtulmalıyız. Tek adam rejimi son dört yılda ülkeyi batırdı. 6’lımasaya bakıyorum milletvekillerinin dokunulmazlığı kaldırılması için evet diyen var, AKP’nin kuruluşunda yer alanlar var. Bide bunların karşısında Muharrem İnce var, Memleket Partisi var. Ben 25 yıldır AKP ye karşı mücadele verdim. Benim demokrasi sicilim bir şekilde bozuk değil. Ama onların sicilleri demokrasi konusunda çok bozuk. Memleket Partisi’nin Demokrasi sicili tertemizdir” ifadelerini kullandı

Memleket Partisi Muharrem İnce yaptığı konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Haberin videosu kısa sürede yüklenecektir...

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.