VİDEO - İntihar eden Üniversite öğrencisi için anma

VİDEO - İntihar eden Üniversite öğrencisi için anma
Dicle Üniversitesi öğrencileri, geçtiğimiz gün intihar eden Eskişehir Anadolu Üniversitesi öğrencisi Resul Alan için anma toplantısı gerçekleştirdi. DÜ öğrencileri, intihar eden öğrencilerin sorunlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Serhat Özdemir/ Haber

TİGRİS HABER - Dicle Özgür Öğrenci Dayanışması Derneği üyeleri ve çok sayıda üniversite öğrencisi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi öğrencisinin geçim sorunları notu bırakarak intihar eden Resul Alan için Dicle üniversitesi Merkezi yemekhane önünde açıklama yaptı. "Ölümü dayatan sisteme karşı gençlik özgür yaşamı savunacak" pankartı açan öğrenciler, "İntiharlar politiktir 'Elim' bir hadise değil", "Anadolu'dan Dicle'ye mücadele sürüyor", "Bu sermaye düzeni gençlerle değişecek" ve "Li xwe baş bingêrin bi xatirê we" yazılı dövizler taşıyarak slogan attılar.

Açıklamayı öğrenciler adına Dicle Özgür Öğrenci Dayanışması üyesi Berdan Gündüz okudu. Açıklamada, "Resul Alan'ın da mektubunda belirttiği gibi mevcut sistemin gençlere yaşam vaat etmediğini, son dönemlerde artan intihar vakalarının da aslında intihar değil, sistemin işlediği bir cinayet niteliği taşıdığını çok iyi biliyoruz" denildi.

'İktidar, gençliğe ölümü dayatmaktadır'

Kimliksizleştiren, yozlaştıran, yoksullaştırıp kendine muhtaç bırakan sistemin, gençliğe ölümden başka bir şey vaat etmediği ifade edilen açıklamanın devamında ise şöyle denildi;

"Bu intihar gibi görünen nitelikli cinayetlerde sistemin gençliğe kendi kimliğiyle özgür ve eşit bir yaşam hakkı tanımaması intihara gerekçe olmuştur. Bu baskı ve inkâr politikaları son yıllarda artarak devam etmektedir ve üniversitelerde en belirgin halini almaktadır. Üniversiteler bilim üreten demokratik merkezler olmaktan uzaklaşıp iktidarların gençlik üzerinde bir tahakküm alanına dönüşmüştür. Faşist politikalarıyla üniversiteleri karakollara çeviren ve yozlaşma merkezleri hâline getiren iktidar, gençliğe ölümü dayatmaktadır. Üniversitelerde anadilde, bilimsel ve parasız eğitim verilmesi gerekirken, üniversiteler bir asimilasyon ve tek tipleştirme merkezi hâline gelmiştir. Resul mektubunda Kürtçe olarak 'Li xwe baş binerin. Bi xatirâ we.' (Kendinize iyi bakın, sağlıcakla) yazmış, hayatının sonunda da olsa Kürt gençlerinin her şeye rağmen kendi özüne olan bağlılığını göstermiştir. Resul'a biz de kendi dilimizde 'Em te ji bîr nakin.' (Seni unutmayacağız) diyoruz ve katillerinden hesap soracağımızın sözünü veriyoruz."

Açıklamanın ardından yürüyüş yapan öğrenciler, "Katillerden hesabı gençlik soracak" sloganıyla eylemi sona erdirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.