VİDEO- İşçi de işveren de zam istiyor

VİDEO- İşçi de işveren de zam istiyor
Diyarbakır’da gözler, kulaklar, açıklanacak asgari ücrette. Sokaktaki vatandaşın asgari ücret limiti 10 bin lira. İşveren zammı destekliyor ama “devlet yükümüzü alsın” diyor.

TİGRİS HABER - Türkiye’de 6.5 milyon kişiyi ilgilendiren asgari ücret zammı ile ilgili görüşmelerde sona gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her an asgari ücreti açıklaması bekleniyor. Nüfusunun büyük bir kısmı asgari ücretle geçinen Diyarbakır’da herkesin gözü kulağı Erdoğan’ın yapacağı açıklamada. İşverenler de asgari ücrete zammı destekliyor ama tek şartları var. Diyarbakırlı işverenler “Devlet yükümüzün bir kısmını alsın” diyor.

‘Sanayici göz ardı edilmemeli’

Tigris Haber’e konuşan Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mustafa Fidan, kentte artan kiralar ile hayat pahalılığına dikkat çekerek, “Asgari ücrette ciddi bir iyileştirme yapılması lazım. Diclekent’te kiralar 6 bin 500 -7 bin lira. Bağlar’da 2 bin lira. Asgari ücret alan bir kişi nasıl geçimini sağlayacak” dedi. Fidan, devletin zam yaparken sanayiciyi göz ardı etmemesi gerektiğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Yeni asgari ücretin bir kısmını devlet üstlenebilir. Şuan kriz olduğu için sanayici de iyi kazanamıyor. Zammın bir kısmını devlet karşılayabilir. Asgari ücretin ne kadar olacağını bilmediğimiz için, rakam konusunda bir şey diyemem” diye konuştu.

Vatandaş: 10 bin olsun

Sokakta mikrofon uzattığımız vatandaşların asgari ücret için belirledikleri limit ise en az 8 bin lira. Artan gıda ve benzin fiyatlarını karşılaması için asgari ücretin 10 bin lira olması gerektiğini söyleyenler de var. İşte sokaktan görüşler:

Ömer Çiçek:

Asgari ücret yetersiz, bu asgari ücretle geçim olmaz. En az 6 bin olması lazım. Zamlar da biraz düşse kurtarır. Ben çalışmıyorum, işsizim.

Hasan Pekerli

Ben mali müşavirim. Asgari ücrete zam gelse bile, bir yıl içinde akaryakıta yüzde 400’e zam gelmiş. Ulaşım zamlandı, asgari ücrete gelecek yüzde 40’lık zam ne olabilir ki? Emekli 2 bin lira alıyor. Gelir dağılımında, korkunç bir fark var. Enflasyon yüzde 80 civarındadır. Şuanda olması gereken yüzde 100 zamdır. Geçen yıl, 400 liraya bir depo yakıt alıyordum, bu sene bin 600 TL. Aracım var ama kullanamıyorum, şuan belediye otobüsü bekliyorum.

Enes Taş

Zam olur mu olmaz mı bilmiyorum. Ama olursa çok iyi olur. Zam olsa bile ürünlerdeki artış da devam edecek. Peynir, yağ 100 lira ise 180 olacak. Maaş artsa da bir faydası olmayacak. Asgari ücretin 10 binden aşağı olmaması lazım. Ama 6 bin olacak diyorlar. 6 bin TL yetersiz bir rakam.

Hüsamettin Kılıç

Asgari ücrete zam yapmasın. Asgari ücreti 7-8 bin yapacaklarına zamları geri alsınlar. Zaten ülkeyi bitirmişler. Gıdaya, suya zam her şeye zam yapıldı. Bir şişe su 3 lira olmuş. Bir verip 3 alacak. Asgari ücret bin lira olsun ama fiyatlar düşsün. Asgari ücret 10 bin lira olur, kiralar 6 bin olursa bir anlamı yok.

Mesut Türker

Asgari ücrete zam yapılsa her şeyin fiyatı artacak. Cebimize giren çıkan aynı olacak. Bu şartlarda 8 bin liranın altında olmaması lazım. Battı her şey. Dipte geziyor. Bu saatten sonra nasıl düze çıkarırlar Allah bilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.