VİDEO - İskenderoğlu’ndan çiftçiye elektrik desteği çağrısı

VİDEO - İskenderoğlu’ndan çiftçiye elektrik desteği çağrısı
 Özel Haber
DEDAŞ’tan bölgedeki çiftçiler, yılbaşından itibaren devletin elektrik desteğinin son bulacağı mesajı geldi. Diyarbakır Yenişehir Ziraat Odası başkanı Süleyman İskenderoğlu “Bu olursa çiftçi üretim yapamaz” dedi.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Çiftçiye tarlasını sulamak için devlet tarafından verilen elektrik desteği yıllar içerisinde eridi. DEDAŞ ilk özelleştirildiğinde devlet desteği yüze 65 iken en son yüzde 35 e kadar inmişti.

iskenderoglu-1.jpeg

Diyarbakır Yenişehir Ziraat Odası başkanı Süleyman İskenderoğlu, bu durumu tepki göstererek, “2014 yılında Dicle elektrik özelleşince yüzde 65 devlet yüzde 35 çiftçi olmak üzere bir anlaşma yapıldı. Bu oran gittikçe düştü önce yüzde 55 e yüzde 45 daha sonra yüzde 35 devlet yüzde 65 çiftçi olmaya başladı. Ancak en son DEDAŞ tarafından çiftçilerimize gönderilen mesajda yılbaşından itibaren hiçbir devlet desteğinin olmaması, yönünde bir mesaj geldi. Yüzde 35’lik devlet desteği bile az olurken çiftçiler bu şekilde nasıl üretim yapacak bilemiyorum.” dedi.

Yetkililere çağrı

Cumhurbaşkanı ve ilgili bakanlıklara seslenen İskenderoğlu, “Buradan sayın Cumhurbaşkanı ve ilgili bakanlıklara sesleniyorum, indirimli şekli ile elektrik faturasını ödeyemeyen çiftçi bu şekli ile üretim yapamayacak duruma gelir. Lütfen 5 yıllık olacak şekilde yüzde 50 devlet yüzde 50 çiftçi olacak şekilde bir çözüm yoluna gidelim. Ki üretim yapa bilelim. Zaten ürünlerimiz ucuz ve maliyetler fazla. Buda eklenirse çok zor duruma düşeriz.” İfadelerini kulandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum