VİDEO - Kaftancıoğlu: Amedspor ile aramda duygusal bir bağ var

VİDEO - Kaftancıoğlu: Amedspor ile aramda duygusal bir bağ var
İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sezgin Tanrıkulu ile beraberindeki parti heyeti Amedspor Taraftar Derneği ve Amedspor Kulübünün yönetimiyle bir araya geldi.

TİGRİS HABER - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sezgin Tanrıkulu ve diğer CHP adaylarına destek için Diyarbakır’a gelerek çeşitli ziyaretlerde bulundu. Canan Kaftancıoğlu, CHP Diyarbakır Milletvekili adayı Sezgin Tanrıkulu ve beraberindeki parti heyeti kentte yaptığı bir takım ziyaretin ardından Amedspor Taraftar Derneği ve Amedspor Kulübünün yönetimiyle bir araya geldi.

Amedspor taraftarı takımını özgürce destekleyecek

Amedspor Taraftar Derneği ziyaretinde söz alan CHP Diyarbakır Milletvekili adayı Sezgin Tanrıkulu, "Amedspor bir çok yurttaşın takip etiği ve taraftarı olduğu bir takım. Aynı zamanda Türkiye'nin bir çok yerinde nefret söylemine, kutuplaşmaya ve saldırıya uğrayan bir takım. 7 yıldır taraftarları deplasmanda maalesef kendi takımlarını destekleyememiyorlar. Bu durum doğrudan doğruya AKP'nin yarattığı Türkiye'deki siyasi iklimle ilgilidir. Biz öncelikle bu siyasi iktidarı değiştireceğiz. Türkiye’de barışı ve huzuru sağlayacağız. Futbol maçları gerginliğin ve nefret söyleminin adresi değil dostluğun ve barışın adresidir. Amedspor taraftarı Türkiye'nin her yerinde takımını özgürce desteklenecektir. Bunun sözünü size veriyorum" diye konuştu.

Sizden destek bekliyorum

Amedspor'un bulunduğunu zor koşullardan dolayı kendilerinden destek belleğini ifade eden Amedspor Tarafatar Derneği Eş Genel Başkanı Beritan Aktaş, "Bu süreçten sonra sizden de destek bekliyoruz. Amedspor bir çok zorlukla karşı karşıya bırakıldı. Amedspor'a yönelik yapılan haksızlıklara ve engellemelere yönelik desteğiniz bekliyoruz" dedi.

kaftancioglu-amedspor.jpg

Bu sorunu çözeceğiz

Ardından söz alan Kaftancıoğlu, Amedspor'a dair parti olarak yanlarında olmaya devam edeceğini söyleyerek şunları dile getirdi: "Futbolda ne yazık ki bizim ülkemizde olimpizm rundan genel olarak uzaklaştırılarak siyasetin bakışı ve iktidarların yönlendirmesi ile neredeyse fanatizm ve oliganizm halina getirilmişken özelikle Amedspor ve taraftarına yaşanılanlar ile birlikte ötekileştirmenin, kutuplaştırmanın düşmanlaştırmanın ve nefret söylemlerinin aracı haline getiridi. Gençleri kutuplaştırmalarmaya çalışan siyasi iklimin bu zulmü maalesef sizlerin mağduriyetine yol açıyor. Bu ülkede sporun da siyasetin içine sokan anlayışı birleşe birleşe göndereceğiz. Siyasetin görevi sorun ne olursa olsun o sorunu çözmektir. Bizde bu sorunu çözeceğiz"

Amedspor Taraftar Derneği'nde yapılan ziyaret sonrası Canan Kaftancıoğlu ve Sezgin Tanrıkulu ile beraberindeki parti heyeti Amedspor yönetimiyle bir araya geldi. Amedspor Başkanı Serhat Yıldırım, ziyaret ve desteklerinden dolayı CHP heyetine teşekkür etti.

Ötekileştirme politikasına son vereceğiz

Amedspor yaptığı ev sahipliğinden dolayı yönetime teşekkürleri sunan Kaftancıoğlu, "Dünyada sadece Türkiye’de değil seçimle iktidara gelen otoriteler, oturdukları koltuklarlda kalmak için iki şeyi mutlaka yapmak zorundalar. Bunlardan birincisi ya hayali düşmanlar yaratacaklar ya da kişileri, kurumları ve yapıları olduğumdan farklı olarak düşmanlaştırarak toplumu ayrıştıracaklar. Benim Amedspor'la aramda bir duygu bağı görüyorum. Ben nasıl siyasetin içine girdiğim günden itibaren ötekileştirme politikasına maruz kaldıysam Amedspor'da maruz kaldı ve ötekileştirildi. Bunu ötekileştirme politikalarını iktidara geldiğimiz gün son vereceğiz."

Yapılan konuşmaların ardından Amedspor Yönetimi, Kaftancıoğlu ve Tanrukulu'na Amedspor'un formalarını hediye etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.