VİDEO - Kahveciler: Aşısızları denetleyemeyiz!

VİDEO - Kahveciler: Aşısızları denetleyemeyiz!
Türkiye Kahveciler Federasyonu’nun “aşısızlar kahvelere girmesin” yönündeki tavsiye kararı karşılık bulmadı. Kahvehane ve cafe işletmecileri, aşı denetimini yapamayacaklarını belirterek, bunun yerine aşılama çalışmalarının teşvik edilmesini istedi.

Gönül MORKOÇ - Özel 

TİGRİS HABERDiyarbakır’da geçimini kahvehane ve cafe işleterek sağlayan binlerce esnaf var. Bini aşkın kahvehane, çay ocağı ve cafenin Diyarbakır Çaycılar ve Kahvehaneciler Odası’na kaydı var. Bir o kadarı da kaçak şekilde çalışıyor. Coronavirüs’ün başladığı 11 Mart 2020 tarihinden bu yana kahvehane ve cafeler 16 ay boyunca kapalı kaldı. Diyarbakır’da elektrik, kira ve su faturasını ödeyemeyen yüze yakın kahveci kepenk kapattı, binlerce insan da işsiz kaldı. Diyarbakır’da tablo böyleyken, Türkiye Kahveciler Federasyonu’nun “aşısızları kahvehanelere almayacağız” çıkışı, yerel esnafta endişe yarattı.

kahveciler-5.jpg

Denetleyemeyiz!

Diyarbakır’da aşı oranları yüzde 45’te iken, aşı denetim sorumluluğunun kahveci esnafına verilmesi tepkiye neden oldu. Diyarbakır Çaycılar ve Kahvehaneciler Odası Başkanı Abdurrahman Kavut, kesin bir dille “aşı denetimini” yapamayacaklarını söylüyor. “Karar yürürlüğe girerse kahvelerde insan bulamayız” diyen Kavut,  şöyle devam etti: “Diyarbakır’da aşı oranları ortada. Daha birinci doz aşısını olmamış yüzlerce insan var. Bu denetimin sorumluluğu bize verilirse, sürekli gerginlik çıkar. Olan müşteriyi de kaybederiz. Kepenk kapatırız.”

kahveciler.jpg

‘3-5 müşteriyi aşı için mi kaybedelim?’

Kahveci esnafı Ekrem de, kararın uygulanmasının mümkün olmadığına inanıyor. Pandemiden bu yana müşteri potansiyelinin yüzde 70’inin kaybettiklerine dikkat çeken Ekrem, “Kimin aşı olup olmadığını nerden bileceğiz. Müşterileri tek tek kontrol edip kimlik mi soracağız? Zaten evimize ekmek götüremiyoruz. Gelen 3-5 müşteriyi de aşı denetimi için mi reddedelim? “ 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.