VİDEO - Kalp hastası Salih Usta’nın dramı

VİDEO - Kalp hastası Salih Usta’nın dramı
Diyarbakır Merkez Sur ilçesindeki bir barakada yaşayan Salih Tosun’un başına gelenler, yürek burktu. 11 yıl önce eşi ve çocukları tarafından terk edilen Tosun, tek başına yaşadığı baraka görünümündeki dükkânda, tost yaparak geçimini sağlıyor.

Haber: Sait BAYRAM

Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da yaşam mücadelesi veren Salih Tosun (60), tek kişilik bir baraka görünümlü küçük bir dükkânda tost satarak geçimini sağlıyor. Hayatın zor koşullarına rağmen dik durduğunu belirten Tosun, “Dilenci değilim, kimseye ihtiyacım yok, hayatımı kazanıyorum” dedi.

esi-ve-cocuklari-tarafindan-terk-edildi-1.jpg

11 yıl önce eşi tarafından terk edildi

Melikahmet Caddesi üzerindeki esnafların yakından tanıdığı Salih Tosun, kalp hastası ve ayağında engel bulunuyor. 11 yıl önce eşi ve çocukları tarafından terk edildiği için barakada yaşamak zorunda kalan Tosun, kendisini bu hale getirenleri affetmeyeceğini söyledi. Profesyonel aşçı olmasına rağmen bir türlü iş bulamamaktan yakınan Tosun, “Diyarbakırlıyım, Diyarbakır’da yaşıyorum. Profesyonel aşçıyım. Geçmiş yıllarda hep dışarıda çalışıyordum. 11 yıldır barakada tek başıma yaşıyorum. Aynı zamanda kalp hastasıyım. İki kere anjiyo oldum. Ayağımda engel var. İhtiyaçlarımı tek başıma sağlamaya çalışıyorum. Akşamları barakadan çıkıp dışarıda başta kişisel ihtiyaçlarım olmak üzere tüm ihtiyaçlarımı karşılamaya çalışıyorum” diye konuştu.

esi-ve-cocuklari-tarafindan-terk-edildi-2.jpg

Geçimini tost yaparak sağlıyor

Geçimini yaşadığı barakada tost yaparak sağladığını anlatan Tosun, “Namerde muhtaç değilim. İnsanlara muhtaç olmuyorum. Kendi yağımda kavruluyorum. 11 yıldır buradayım. Esnaflar beni biliyor, tanıyor. Ancak çok fazla özelimi paylaşmıyorum. İçine kapanık biriyim. Ancak genel anlamda insanlar artık birbirinden soğumuş, eş, dost ve akrabalık kalmamış. Kim ne ekerse onu biçer. Bu dünyada ben çile çekmiş olabilirim ama ahirette bunun hesabı sorulacaktır. Bana bu dünyada bu hayatı yaşatanlar öte tarafta ne yapacaklar? Bir gün bu hayat bitecek. Allah’ın adaletine nasıl cevap verecekler?” şeklinde veryansında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum