VİDEO - Kamu mühendisleri özlük haklarını istiyor

VİDEO - Kamu mühendisleri özlük haklarını istiyor
Amed İl Kordinasyon ve Kamu Mühendisleri Platformu, kamuda çalışan meslektaşlarının özlük haklarına kavuşması için Dağ kapı Meydanı’nda bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi.

Mahsum Kara

TİGRİS HABER - Amed İl Kordinasyon ve Kamu Mühendisleri Platformu, kamuda çalışan meslektaşlarının özlük haklarına kavuşması için Dağ kapı Meydanı’nda bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, 600 bin mimar, mühendis ve şehir plancısının özlük haklarının verilmesi istendi.

Ortak basın açıklamasını Elektrik Mühendisleri Odası Eş Başkanı Alican Çetinkaya okudu. Açıklamada özetle şöyle denildi; Bizler, gerek kamu gerekse özel sektörde her türlü mühendislik, mimarlık ve şehir planlama hizmetlerinde emek veren; planlama, projelendirme, uygulama ve denetleme işlerine ait görev-yetki ve sorumlulukları üstlenen, sayısı 600 bine yakın mühendis, mimar ve şehir plancılarıyız. Gelişen, gelişmekte olan, ekonomik ve teknolojik anlamda güçlü olan ülkelerde mühendisliğe ve bilime ciddi önem verilmektedir. Mühendislik bilimdir, teknolojidir, gelişimdir, üretimdir kısacası mühendislik kaliteli ve konforlu yaşamdır. Mühendisler önemlidir ve hak ettikleri değer verilmelidir.”

Deprem sonrası bilim ve tekniğin önemi

“Bildiğiniz gibi 6 Şubat’ta tüm toplumu yasa boğan on binlerce insanımızın hayatını kaybettiği acı bir deprem yaşadık. Yüz binlerce insanımızın etkilendiği bu depremde mühendis, mimar ve şehir plancıları hizmetinin, kamusal denetimin, bilim ve tekniğin önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır.” Denilen açıklamada şu görüşlere yer verildi,

“Sürekli artırılan kontenjanlar, yeni açılan üniversiteler ile mezun sayısı artırılarak işsiz meslektaşlarımızın sayısı yükselmiş, meslektaşlarımız düşük ücretler ile çalışmak zorunda bırakılmıştır. Bunlardan biri de kamuda çalışan mimar mühendis ve şehir plancılarıdır.

Kamuda çalışan meslektaşlarımız; Bilişim, Enerji, Ulaşım, Sağlık, Gıda, Tarım, Orman, Turizm, Çevre, Maden, Eğitim, Ziraat, Adalet ve daha birçok farklı kurum ve kuruluşta emek vermektedir. Son yıllarda yaşanan ekonomik kriz ve artan enflasyon ile meslektaşlarımızın mağduriyeti artmıştır. İktidar tarafından kamuda çalışan meslektaşlarımıza yapılan zamlar yetersiz kalmış ve aldıkları ücretler TÜİK in açıkladığı tartışmalı olan yoksulluk sınırının oldukça altında kalmıştır.

Ayrıca, kamudan emekli meslektaşlarımız geçim sıkıntısı yaşadıklarından birçok sektörde çalışmak zorunda kalmaktadır. Bu nedenle denk kariyere sahip meslek gruplarına yönelik yapılan ilave emeklilik ödeneği gibi bir düzenlemenin kamudan emekli olmuş meslektaşlarımıza da yapılması gerekmektedir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum