VİDEO - Kapatma çare değil!

VİDEO - Kapatma çare değil!
MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ısrarla sürdürdüğü ‘HDP kapatılsın’ çağrısı ve bu konudaki tartışmaların yoğunlaşmasına Diyarbakırlılar sıcak bakmıyor. Parti kapatmanın çare olmadığını dile getiren Diyarbakırlılar, kapatılsa dahi bir önceki örneklerinde olduğu gibi, daha da güçleneceğine vurgu yaptılar.

Şevval Filiz - Özel

TİGRİS HABER - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin HDP kapatılsın çağrılarını Diyarbakırlı vatandaşlara sorduk. Bahçeli’nin, 6 milyonu aşkın seçmeni olan ve mecliste 3’üncü büyük parti olan HDP’nin kapatılması çağrısına Diyarbakırlılar sıcak bakmadığı gibi, kapatılmasını da doğru bulmuyor. Diyarbakırlılar, parti kapatmalarının çare olmadığını dile getiriyor.

‘Bahçeli istiyor ama bu taraf istemiyor’

Diyarbakırlı vatandaşlardan Fesih Çetiner, HDP’nin kapatılmasının yanlış olduğunu belirterek şunları söyledi: “Vallahi biz onun kapatılmasını istemiyoruz.  Kapatılsa Türkiye açısından iyi bir şey değil. Dünya açısından iyi bir şey değil. Bu da siyasi bir partidir. Hepimiz için iyidir. Türkiye için o da bir siyasi partidir. Yani ben diyorum kapatılmasını kimse istemiyor. Belki Bahçeli istiyor ama bu taraf istemiyor.”

cetiner-tigris.png

‘Kapatılırsa daha da alevlenir’

Parti kapatmaya taraf olmadığını dile getiren Yaşar Bicir adlı vatandaş ise şöyle konuştu: “Partinin kapatılması taraftarı değilim. Kapatılmasın, neden kapatılıyor? Herkes fikrinde özgürdür. Neden kapatılıyor? Kapatmak çare değildir. Kapatılırsa daha da alevlenir. Halkın tepkisi olur.”

sur-tigris.png

‘Kapatılması yanlıştır’

Mehmet adındaki diğer bir vatandaş ise, Bahçeli’nin HDP Kapatılsın çağrısına ilişkin şunları dile getirdi: “Adalet varsa kapatılmaması gerekir. Yani resmi kanunlara göre Türkiye Cumhuriyeti’nin hukuksal kanunları içerisinde siyasi parti olarak kurulma hakkı verilmişse, kapatılması da yanlıştır. Varsa suçu, ceza uygulansın. Ama devletin vermiş olduğu bir haktır. Niye kapatılsın, kapatılmaması gerekir.”

‘Diyarbakırlılar olarak HDP’nin kapatılmasını istemiyoruz’

HDP’nin kapatılmasını seçmenlerin kabul etmeyeceğini ifade eden Özcan Yağızkılıç ise şunları söyledi:  “Öncelikle Diyarbakırlı olarak bu zaten hiç bir zaman kabul etmiyoruz. Etmeyeceğiz de. HDP sadece bu bölgenin partisi değil, Türkiye’nin ikinci partisidir. Diyarbakırlılar olarak HDP’nin kapatılmasını istemiyoruz.”

yagizkilic-tigris.png

‘AKP, HDP’nin kapatılmasına sıcak bakmadı’

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş ise HDP’nin kapatılma tartışmalarına ilişkin şunları ifade etti: “Numan kurtulmuşun yaptığı konuşmada, HDP'nin kapatılmasına AKP çok sıcak bakmadı. Bunun işaretlerini de Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. HDP'nin kapatılmasını istemek Anayasaya aykırı bir şeydir. Kapatılması isteniyorsa da hukuk çevreleri vardır, bunu ele alırlar. Bunun Anayasa mahkemesi var. Değerlendirirler, varsa suçu kapatırlar.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum