VİDEO - Kaplanyeşil: Ülkenin bütçesi savaş politikalarıyla yok edildi

VİDEO - Kaplanyeşil: Ülkenin bütçesi savaş politikalarıyla yok edildi
KESK 'geçinemiyoruz' başlığıyla Diyarbakır'da düzenlediği mitinginde konuşan KESK genel başkanı Şükran Kaplanyeşil, ülkenin bütçesinin savaş politikalarına ayırdığını ve yaşanan krizin emekçiye yüklendiğini belirtti.

Serhat Özdemir - Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve bileşenleri İstanbul ve Diyarbakır'da belirlenen bütçelerin, asgari ücretin ve alınan maaşların yoksulluk sınırları altında kaldığı gerekçesiyle miting düzenliyor. Miting Diyarbakır'da İstasyon meydanında başladı. KESK ve bileşenleri miting alanına pankart ve bayraklar açarak, yürüyüşle geçti. Mitinge Cumhuriyet Halk Partisi, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Demokratik Bölgeler Partisi, Türkiye İşçi Partisi ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyeleri katıldı. Halaylarla başlayan mitinge 11 ilden KESK bileşenlerine bağlı üyelerde katılım sağladı.

KESK genel başkanı Şükran Kaplanyeşil, ülkede her gün hukuksuzlukla karşılaştıklarını ve kayyımlarla seçilmişlere engellemeler yarattıklarını, geçtiğimiz gün Türk Tabipleri Birliği'ne kayyım atama kararına karşı TTB'nin yanında olduklarını söyledi.

'İşçilerin ezildiği bir bütçe görmekteyiz'

Şükran Kaplanyeşil, kaynakların cemaat, tarikat ve Diyanet'e verildiğini, 2024 yılı bütçesinde bile işçilerin ezildiği bir bütçeyle karşı karşıya olduklarını belirterek, şunları kaydetti;

" AKP MHP iktidarı anayasa tartışmaları ile inşa etmeye çalıştıkları yeni rejimin eksik taşlarını da döşeyerek, faşizmi bu ülkede tam olarak kurumsallaştırmak tüm demokratik siyasi hakları ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. İşte Tam da buradan Bu yüzden o kriterleşmeye anti demokratik uygulamalara baş hizmet karşı tüm ezilenlerin ortak sesini yükseltmek için buradayız. Eşit adil ve barış içinde bir yaşama inşa etmek için buradayız. sermayenin emeğe dönük artan saldırılarına işten çıkartmalara, hukuksuzluğuyla İçimizden ekmeğimizden edilmeye sendikal hak ve özgürlüklerimizin keyfi bir şekilde engellenmesine karşı emeğimizin özgürlüğü ve geleceği için güvenli gelecek talebiyle buradayız. İktidar uyguladıkları planlarla işçileri ezmeye devam ediyor. 2024 yılı bütçeye baktığımızda işçilerin ezildiği bir bütçe görmekteyiz.

Kamusal hizmet hattı talep etmek için buradayız. İktidar güvenlik harcamaları gizli ödenekler cari transferler faiz ödemeleri vergi istisnaları gibi kalemlerde yaşanan devasa artışlarla Türkiye'yi bir kara delik gibi eritip yutuyor. Ülkenin bütçesi savaş politikalarıyla yok edilmiştir. Kaynaklar diyanet cemaat ve tarikatlara aktarılmıştır. Bu bütçe bizlerin değil, saray bütçesi olmuştur. Haklarımıza dönük saldırıları iktidar hayata geçiriyor.

'Milyonlarca genç işsiz kalıyor'

Kaplanyeşil konuşmasının devamında ise milyonlarca asgari ücretlinin geçinemediğini ve milyonlarca işsizliğin devam ettiğini belirterek, "10 milyon asgari ücretli gelişmiyor. 7 bin 500 lira emekliler geçinemiyor. Mazot gübre ilaç maliyeti yüzünden ekim yapamayan çiftçi mi büyüyüp zenginleşiyor? Milyonlarca kamu emekçileri mi büyüyor. Milyonlarca genç işsiz kalıyor. Vergi yükünü omuzlarımıza yüklüyorlar. Savunma ve güvenlik adı altında sermeye veriliyor. Patronlar büyüyor. Bizim cebimizden alınan paralarla geçiş garantili yerler kazanıyor. Onlar zenginleşiyor bizler fakirleşiyoruz. Bu ülkeyi yönetenler kendi yarattıkları krizi bizlerin sırtına yüklüyor. Buradan bir kez daha haykırıyoruz, Artık yeter diyoruz. Bu krizin faturası bizlere kesilmesin bunu alanlarda mücadelelerle haykıracağız" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.