VİDEO - Kılıçdaroğlu: Başkanlarımız depremzedelerin emrinde

VİDEO - Kılıçdaroğlu: Başkanlarımız depremzedelerin emrinde
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremin vurduğu kentler arasında yer alan Diyarbakır'da incelemelerde bulundu.

Norşin Öncel – Mahsum Kara

TİGRİS HABER - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremin vurduğu kentler arasında yer alan Diyarbakır'da yaptığı incelemelerin ardından Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO)’nda “Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu” bileşenlerini ziyaret ederek bilgi aldı.

Kılıçdaroğlu, "Diyarbakır'da, düğün evlerinin, sosyal mekanların depremzedelere ayrılmış olması, onlara sıcak bir yuva sağlanmış gibi görünüyor. Ayrıca yeme, içme gibi ihtiyaçların da burada karşılandığını görüyoruz. Bu da beni son derece memnun etti" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremin vurduğu kentlerde incelemelerde bulundu. Sabah Malatya'da inceleme yapan Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'a geldi. Diyarbakır'da inceleme yapan Kılıçdaroğlu, yurttaşları dinledi, yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diledi. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden Kılıçdaroğlu'nu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya ve kentteki sivil toplum örgütleri, sendika ve meslek örgütlerinin temsilcileri karşıladı.

Mehmet Kaya, kentte geçen yıl 84 meslek örgütü, sendika ve sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek oluşturdukları “Kent Koruma ve Dayanışma Platformu”nda koordinasyon sağladığını ifade etti. Kılıçdaroğlu da koordinasyon konusunda Kaya'yı tebrik etti.

Koordinasyonun önemine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, "Büyükşehir Belediye Başkanlarımız Türkiye’nin, bütün depremzedelerin emrinde. Ellerinden gelen bütün çabaları gösteriyorlar. Var olan bir talep kendilerine ulaştığı zaman o talebi süratle yerine getiriyorlar. Hiçbir ayrımcılık yapıyoruz. Zaten bizim felsefemiz, kültürümüzde böyle bir şey yoktur. Biz ihtiyaç duyan her vatandaşa koşarız. Onun ihtiyaçlarını gidermeye çalışırız" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, kentteki durum hakkında bilgi aldıktan sonra şunları söyledi:

Yaşanan felaketin daha sağlıklı koordine edilmesi açısından son derece önemli

84 sivil toplum örgütünün, meslek kuruluşunun, sendikanın bir arada olması, ortak hareket etmesi, en azından yaşanan felaketin daha sağlıklı koordine edilmesi açısından son derece önemli. 84 sivil toplum örgütü, meslek kuruluşu ve sendikayı bir arada topladığınız için size teşekkür ederim sayın Başkan.

kilicdaroglu-tigris-3.jpg

Ciddi sorunlarla karşı karşıyayız

Felaketlerde önemli olan koordinasyondur. Eşgüdümü sağladığınız zaman kimin, neyi yapacağı, kimin hangi adımı atacağı, hangi sorumluluğu yükleneceği koordinasyon içerisinde belli olur. Soruna çok hızlı müdahale edilir ve sorun çözülmüş olur. Bugün Türkiye’nin karşılaştığı temel sorun, evet büyük bir felaket yaşadığımız, ben de biliyorum, hepimiz biliyoruz, tanığınız ama işleyen sağlıklı bir koordinasyon olmadığı için ciddi sorunlarla karşı karşıyayız.

Beni son derece memnun etti

Gezdiğim, gördüğüm tablo, Malatya’dan geliyorum, kış şartlarında insanların öncelikle çadır arayışına girdikleri, çünkü kalacakları bir yer yok. Diyarbakır’da benim ayrıca gördüğüm, düğün evlerinin, sosyal mekanların depremzedelere ayrılmış olması, onlara sıcak bir yuva sağlanmış gibi görünüyor. Ayrıca yeme, içme gibi ihtiyaçların da burada karşılandığını görüyoruz. Bu da beni son derece memnun etti.

Yaşanan sorunu gidermek için ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar

Diyarbakır’ın kendi içinde iş dünyası ile böylesine güzel bir birliği yaşaması, umarım pek çok yerde de benzer çabaların gösterilmesine yol açar. Benim gördüğüm, benzer yerlerde de ticaret ve sanayi odaları, ticaret odaları, sanayi odaları, esnaf odaları da gerçekten önemli çabalar harcıyorlar. En azından yaşanan sorunu gidermek için ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar.

Diyarbakır bunu yaptıysa tüm Türkiye yapar

Şunu ifade etmek isterim; asla umutsuz olmamalıyız. Türkiye, büyük ve güçlü bir ülke. Kendi yaralarını sarabilecek kapasiteye sahip olan bir ülke. Bütün olanaklar belli bir sağlıklı koordinasyon içerisinde yürütüldüğünde bütün sorunlarımızı çözebileceğimizi görüyoruz. Diyarbakır bunu yaptığına göre diğer illerde de Türkiye genelinde de bunu yapmak mümkün. Siyasetin de bu şekliyle bürokrasi ile koordine olması ve bu işi yürütmesi lazım. Buradaki aksaklıkların olduğunu görüyoruz zaten. O aksaklıkların giderilmesi için biz değil halk konuşuyor. Televizyonlar bir şekliyle halkın taleplerini yansıtıyor.

Önemli olan halkın kendi derdini medya aracılığı ile siyasal iktidara duyurmuş olması

Bizim gezmemizin temel nedeni elbette halkın derdini dinlemek. Ama daha önemli olan halkın kendi derdini medya aracılı ile siyasal iktidara, Türkiye’ye duyurmuş olması. Bizim de en büyük beklentimiz bu taleplerin ülkeyi yönetenler tarafından da duyulmuş olması. Türkiye genelinde bir yardım seferberliği başlatıldı. Devam ediyor. Eğer kısa süre içerisinde insanlara sıcak bir mekân bulunabilirse daha sonra atılacak adımlarla insanların rahat yaşayabileceği bir mekâna sahip olmaları iktidarın bu konuda ciddi adımlar atmasını bekliyoruz.

Sağlıklı, tutarlı, emin adımlarla yola çıktığımızda bütün sorunları aşabiliriz

Büyükşehir Belediye Başkanı arkadaşlarımla beraber geldik. Benim taşıdığım duyarlılığı doğal olarak onlar da taşıyorlar. Diğer belediye başkanı arkadaşlarım gibi. Sonuçta yaşanan felaketi bir şekliyle telafi etmek zorundayız. Ölenleri geri getiremeyiz ama en azından hayatta kalanların daha sağlıklı, güzel bir ortamda hayatlarını sürdürebilmeleri için çaba harcamak zorundayız. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun. Türkiye büyük bir felaket ile karşı karşıya. Ama çözülemeyecek hiçbir sorun yoktur. Sağlıklı, tutarlı, emin adımlarla yola çıktığımızda bütün sorunları aşabiliriz.

Belediye başkanlarımız Türkiye’nin emrinde

Büyükşehir Belediye Başkanlarımız Türkiye’nin, bütün depremzedelerin emrinde. Ellerinden gelen bütün çabaları gösteriyorlar. Var olan bir talep kendilerine ulaştığı zaman o talebi süratle yerine getiriyorlar. Hiçbir ayrımcılık yapıyoruz. Zaten bizim felsefemiz, kültürümüzde böyle bir şey yoktur. Biz ihtiyaç duyan her vatandaşa koşarız. Onun ihtiyaçlarını gidermeye çalışırız.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.