VİDEO - Kış geldi, vatandaşı yüksek fatura korkusu sardı

VİDEO - Kış geldi, vatandaşı yüksek fatura korkusu sardı
Kış başladı, vatandaşı da gelecek olan yüksek doğal gaz faturaları düşündürmeye başladı.

Mahsum Kara/Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Kış başladı, vatandaşı da gelecek olan yüksek doğal gaz faturaları düşündürmeye başladı. Havalar tam anlamıyla soğumadığı halde gelen son faturaların, gelecek olan yüksek faturalara işaret ettiğini belirten vatandaşların büyük kısmı, henüz kombilerini açmadı. Vatandaşlar, “Bizi, ‘Yatak-yorgan-kombi’ arasında seçim yapma aşamasına getirenler utansın” dedi.

Soğuk havalar başlamasına rağmen, kombilerini açamayan vatandaşların büyük çoğunluğu, soğuk kış günlerinde nasıl ısınacağının yollarını arıyor. Son bir yılda başta elektrik ve doğalgaz olmak üzere üst üste gelen zamlardan dolayı vatandaşları kış korkusu sardı.

Havaların soğuması ile birlikte kombilerini en düşük seviyede çalıştıran bazı vatandaşlar, buna rağmen gelen yüksek faturalardan dolayı şikâyetlerini dile getirirken, bir sonraki aylarda gelecek olan faturalardan dolayı endişe içinde olduklarını ifade ediyorlar. Tigris haber olarak vatandaşlarımızın endişelerini dinledik.

Vatandaş ne dedi?

kis-kombi-vatandas-2.jpg

Emekli maaşıyla bu faturalar ödenmez

Havaların soğumasından dolayı kombisini açtığını söyleyen Adil Koçer, “Geçen sene bu aylarda doğalgaz faturam bin TL gelmişti, bu sene iki katı gelecek. Ay sonunda gelecek olan fatura gözlerimi korkutuyor. Ben kendim emekliyim. Emekli maaşıyla faturaları nasıl ödeyeceğim bilmiyorum. Çok zorlanacağız” dedi.

Odun sobasıyla kışı bitireceğiz

Yüksek gelen faturalar nedeniyle soğuk havalarda doğalgaz açmayacaklarını ifade eden Şehmuz Turan, “Doğalgaz kombilerini açmak artık cesaret ister. Vallahi artık korkuyoruz. Doğalgaza her ay zam geliyor bu zamlara ben doğalgazı nasıl acarım. Artık odun sobasıyla kışı geçirmeye çalışacağız. Bizim için gidişat hiç iyi değil, kışı çok zor geçireceğiz” dedi.

Elektrik sobasıyla ısınmaya çalışacağız

Kış aylarının kendi ve ailesi için oldukça zor geçtiğini belirten Nazime Kara ise, “Soğuklar başladı. Evde bulunan elektrik sobasıyla şimdilik ısınmaya çalışıyoruz. Önceleri Sur ilçesinde yaşıyorduk, orada bulunan evimiz yıkıldı. Şimdi kirada oturuyorum. Kaldığımız evin faturalarını ödemekte çok zorlanıyoruz. Artık kışa da girdik, ne yapacağız bilmiyorum. Yüksek faturalardan dolayı ne elektrik sobasını nede doğalgazı kullanamıyoruz. Bu kış kimse ısınamayacak” dedi.

kis-kombi-vatandas-3.jpg

Giderlerimizden kısıp ısınacağız

Soğuk nedeniyle 15 gündür kombilerini açtığını söyleyen İsmail Cap, “Doğalgazı açtık ama, inanın tereddütlü bir şekilde açmışım. Gelecek olan faturalardan dolayı gözüm korkuyor. Yazın ortasında doğalgaz faturaları yüksek geliyordu. Bu sene daha kış gelmeden doğalgaza bir kaç kez zam yapıldı. Kış aylarında gelecek olan faturaları düşünmek dahi istemiyorum. Aylık bin 500 liradan aşağı fatura gelmez. Bazı giderlerimizden kısıp kendimizi ısınmaya çalışacağız” dedi.

Emekli maaşımı faturalara yatırıyorum

Emekli gelirinin hepsini yüksek gelen faturalara yatırmak zorunda kaldığını belirten Salih Özdal, “Halk gerçekten perişan bir durumda. Gelen faturaları ödemek için evin giderlerinden kısmak zorunda kalıyoruz. Sadece doğalgaz değil, her şeye zam yapılmış. Bu zamlarla ne yapacağız bilmiyor. Hayat şartları çok pahalı olmuş. Soğuklar başladı, ben korkudan doğalgazı henüz açmadım. Aşırı soğuklar geldiğinde ne yapacağım, onu düşünüyorum” dedi.

Battaniyeye sarılıp ısınacağız

Yüksek gelen faturalardan dolayı dert yanan bir vatandaş ise şunları söyledi: “Kış fakirler için çok zor geçecek. Her şey çok pahalı. Valla bizim için kış ayları çok zor geçecek. Ben kendim işsizim, kış aylarında evimin ısınmasını çok isterim, ama maalesef istemekle olan bir durum değil. Bu soğuklarda kombiyi açmayacağım, yatak-yorgan-battaniye, sarılıp ısınmaya çalışacağız başka şansımız yok” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.