VİDEO - Komünist Başkan: Yereli destekliyoruz

VİDEO - Komünist Başkan: Yereli destekliyoruz
Tunceli’nin Komünist Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, 110 kooperatifle çalıştıklarını belirterek, “Yerel tohumu desteklemek, toprağı temizlemek, üretici ile tüketiciyi bir araya getirmek için çalışıyoruz” dedi.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABERTürkiye’nin ilk komünist belediye başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, “Ovacık Doğal Ürünleri Kooperatifi”nin 23’üncü şubesini Diyarbakır’da açtı. Tigris Haber’e konuşan Maçoğlu, 110 kooperatifle çalıştıklarını, amaçlarının yereli desteklemek olduğunu söyledi. Sağlıklı gıdanın ilk hedefleri olduğunu belirten Maçoğlu, “Esas amaç o. Biz 110 kooperatifle çalışıyoruz.
ovacik-dogal-6.jpg
Yerel tohumu desteklemek, toprağı temizlemek, üretici ile tüketiciyi bir araya getirmek birde kendi toprakları üzerinde kendi üretim araçlarını geliştirmesi için çalışıyoruz. Burada da birkaç tane, Karacadağ pirincinden tutun, reçel, salça ve benzeri çalışmalar oldu.

Asıl amacımız,  gittiğimiz bölgede üretim araçlarını geliştirmektir. Şöyle değil, biz sadece insanlara sağlıklı gıda üretimi yapmıyoruz. Evet, o bir tanesi. Ama esas olan, doğayı kirleten anlayışla, dünyanın bu kadar hızlı bir şekilde yıkıma gittiği bir dönemde, en azından o yıkımı biraz yavaşlatmak istiyoruz” dedi.

ovacik-dogal-4.jpg

Kar marjı düşük

Türkiye’deki gıda zamlarından etkilendiklerini belirten Maçoğlu, buna rağmen satışta kar marjını düşük tuttuklarını dile getirdi. Üreticiyi zarara sokmamak için fasulye ve nohut satışlarında 50 kuruşluk bir kar marjı eklediklerini belirten Maçoğlu, “Biz ürettiğimiz alanlarda, toplu aldığımız için, aldığımız şekliyle tüketciyie ulaştırıyoruz. Evet sistematik bir şekilde, dünyada devam eden bu kriz hem üreticiyi hem tüketiciyi  olumsuz etkiliyor. Zor duruma soktu. Bizde Ovacık’ta toplu aldığımız için üzerine zam koyarak bir satışımız yok. Kira, çalışanların parasını ödedikten sonra önemli bir kar marjı bizde yok. Çok fazla karımız yok, ama cüzi de olsa bir kar marjı koyuyoruz. Sebep şu, bazen gönderdiğiniz şey kırılabiliyor, geri dönebiliyor. Bu tür durumlar üreticiye yansıyor. Bunun içinde nohuta, fasulyeye bir lira koyuyor. Oradan da üreticiyi destekliyoruz.”

ovacik-dogal-5.jpg

Fatih Mehmet Maçoğlu, açılış için geldiği Diyarbakır’da kadın üreticileri ziyaret etti. Güleç Köyün üretim yerini de ziyaret eden Maçoğlu, görüş alışverişinde bulundu.

'Ovacık Doğal' Diyarbakır şubesi açıldı

Öte yandan Maçoğlu önceki gün kurucusu olduğu ‘Ovacık Doğal’ın 23. Şubesini Diyarbakır’da açtı.

‘Ovacık Doğal, “Yaşanabilir Çevre ve Sağlıklı Gıda Herkesin Hakkı” sloganı ile çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye’nin ilk komünist belediye başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Tunceli Ovacık Belediyesinden seçildiği dönemde organik tarımla nohut yetiştirmeye başladı. Yetiştirdiği organik ürünleri, satabilmek için kooperatif olarak yoluna devam etti. Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, 'Ovacık Doğal Ürünleri Kooperatifi’ 23. şubesini Diyarbakır'da Sanayi ve Ticaret Odası (DTSO) başkanı Mehmet Kaya ve STK üyelerinin katılımıyla açtı.
ovacik-dogal-2.jpg

Diyarbakır’da üretim yapan Güleçköy doğal ürünleri de şubenin raflarında yerini aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum