VİDEO - Köylüler, kanalizasyon sorunlarının çözülmesini istiyor

VİDEO - Köylüler, kanalizasyon sorunlarının çözülmesini istiyor
Diyarbakır’ın Çermik ilçesine bağlı 130 haneli Örenkuyu köyü sakinleri, köy nüfusunun artmasından sonra foseptik çukurunun yetersiz kaldığını belirterek, yetkililerden kanalizasyon sorununun çözülmesini istiyor.

Mahsum KARA/Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Diyarbakır Çermik ilçesine bağlı Örenkuyu köyünde bulunan foseptik çukurları taştı. Foseptik kuyularının taşması nedeniyle meydana gelen kokudan dolayı köy sakinleri durumdan şikâyetçi. Köyde yaşadıkları bazı sorunlarla beraber en büyük sorun olan kanalizasyon sorununun giderilmesini isteyen köylüler, yetkililerden yardım bekliyor.

Kuyular sürekli dolup taşıyor

Uzun zamandır kanalizasyon sorunu yaşadıklarını dile getiren köy sakinlerinden Faruk Yılmaz, “Herkes kendi imkânlarıyla evlerinin önünde açtığı kuyularla kanalizasyon sorununu çözmeye çalıştı, ama artık yetersiz kalıyor. Kuyular sürekli dolup taşıyor. Bu durumdan en çok çocuklarımız etkileniyor ve hastalanıyor. Bizim acil bir şekilde kanalizasyona ihtiyacımız var. Bir an önce bu sorunumuzun çözüme kavuşmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.