VİDEO - ‘Kürdistan’ ‘tt’ oldu

VİDEO - ‘Kürdistan’ ‘tt’ oldu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Siirt ziyareti sırasında bir vatandaşın “Burası Kürdistan, Meclis’te bu inkar ediliyor” dediği video sosyal medyada binlerce kez tıklandı. Tartışma sosyal medyada ‘tt’ oldu.

TİGRİS HABER - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Siirt'te esnafları ziyaret etti. Akşener, girdiği dükkanlardan birinde kendisiyle Kürdistan ve Kürtçe hakkında konuşmak isteyen bir esnafla karşılaştı. Cemil Taşkesen adlı esnaf, Kürtçe'nin inkar edildiğini belirterek, "Dilimiz inkar ediliyor, kimliğimiz inkar ediliyor, 'Kürdistan' inkar ediliyor. Biz buna karşıyız. Şu an sizin bulunduğunuz yer 'Kürdistan'dır ama ne yazık ki Meclis'te bu 'Kürdistan' inkar ediliyor" dedi. Kısa süreli bir suskunluğun ardından Akşener, Cemil Taşkesen’e yanıt verdi.

‘Burası Kürdistan diye tariflersen…’

Akşener, Dini aidiyetlerine, mezhepsel aidiyetlerine herkes saygı duymak zorundadır. Sen, 'Burası Kürdistan' diye tariflersen... Ben başından beri bir şey söylüyorum. Biz bu ülkenin sınırları içerisinde bir bütün müyüz, değil miyiz? Sorunun cevabı bir. O cevabı da verecek olan hem sensin hem benim. Ben Türk'üm, sen Kürt'sün. Dolayısıyla bir Kürt'le bir Türk'ün vereceği bir cevaptır. Diyeceğim ki 'Cemil, bu coğrafyada, bu Anadolu coğrafyasının bir bütün olarak, ta Edirne'den Kars'a denir ya, oraya kadar olan sistemin içinde pek çok etnik aidiyet var, pek çok dini, yani Müslümanlığın içinde farklı farklı inançlar var, mezhepler var. Bunlarla ilgili biz bir miyiz, bütün müyüz? Sen buna 'evet' diyorsan... Seni inkar eden yok. Onu böyle kabul etmem mümkün değil. Bu ayrışmadır. Bunu kabul etmem mümkün değil” şeklinde yanıt verdi.

​​​​Video trending topics (tt) oldu

Video kısa sürede sosyal medyanın en çok tıklanan ve paylaşılan görüntüsü haline geldi. Her fikirden sosyal medya kullanıcısının paylaştığı videonun altına, Meral Akşener’i ve Esnaf Cemil Taşkesen’i eleştiren ya da öven yorumlar yapıldı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.