VİDEO - Kürtler İstanbul’da ne yapacak?

VİDEO - Kürtler İstanbul’da ne yapacak?
Tigris Haber sordu, Diyarbakırlı vatandaşlar yanıtladı. 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 6 Mayıs’ta aldığı kararla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal etti. Seçimlerin yenilenmesi kararı beraberinde tartışmaları da getirdi. Seçimlerde en çok merak edilen konuların başında ise ‘Kürtler ne yapacak’. Bu soruyu Diyarbakırlı vatandaşlara sorduk. Vatandaşların büyük bir bölümü Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu’na büyük haksızlık yapıldığını savundu.

bscap0003.jpg

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 6 Mayıs tarihinde İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararı aldı. YSK’nın verdiği karar tartışmaları da beraberinde getirdi. CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu ile AK Partinin adayı Binali Yıldırım arasında geçecek olan seçim yarışında Kürtlerin tercihinde de bir değişiklilik olup olmayacağı ise merak konusu. Tigris haber olarak sokaktaki vatandaşlara Kürtlerin tercihi kimden yana olmalı sorusunu yönelttik. Bazı vatandaşlar Ekrem İmamoğlu’ndan yana olunması gerektiğini söylerken bazıları ise Binali Yıldırım’dan yana olunması gerektiğini belirtiler. Ama ortak oldukları nokta ise “Kürtler için kim faydalı olacaksa onun kazanmasından yana olunmalı” dedi.

serkan-kaymak.jpg

“Ekrem İmamoğlu’na haksızlık yapıldı”

Kürtlerin İstanbul’da CHP’yi desteklemeleri gerektiğini söyleyen Serkan Kaymak adlı vatandaş: “Ekrem İmamoğlu tebessümlü ve daha hoşgörülü geliyor. Kılıçdaroğlu için değil Ekrem İmamoğlu için desteklemelerini istiyorum çünkü İmamoğlu’na haksızlık yapıldı. 7 yaşındaki çocuk bile biliyor. Bütün insanların 7 den 70 ‘e destek vermelerini istiyorum. Hepsi oy kullanmaya gitsin. Kürtler ve Türkler Ak Parti’ye karşı bir olsun. Kürt sorunu meselesi değil artık” dedi.

Tayip Erdoğan’ın ilk başlarda güzel vaatlerde bulunduğunu belirten Kaymak, sözlerini şöyle sürdürdü  “Bu coğrafyada hep birlikte Türkiye Cumhuriyetinde bir arada yaşıyoruz. Herhangi birine sorun kim şuan ki yaşantısından memnundur. İş adamından işçiye kadar herkes şikayetçi. İmamoğlu kazanırsa siyasi atmosfer değişmez çünkü belediye başkanlığı seçimidir. Ama halk çalışmasına bakar. Ekrem İmamoğlu böyle devam ederse geleceğin cumhurbaşkanıdır. Tayyip Erdoğan’da ilk çıktığı zaman güzel vaatlerde bulundu ama sonra değişti. İmamoğlu güler yüzlü ve halka konuşuyor. Soy ismi kadar İmamoğlu’dur ve sonuna kadar böyle görmek isteriz. Bir Kürt olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Ak Parti değil de onun olmasını isteriz” İfadelerini kullandı.

bscap0001.jpg

“Kürtler AK Partiye destek vermeli”

Binali Yıldırımın daha avantajlı olduğunu belirten başka bir vatandaş ise “AK Parti hükümeti Kürtlerin desteğini alacak. 2002 yılı öncesinde İstanbul’da Sirkeci Eyüp tarafında çöpten, kokudan ve hizmetsizlikten geçilmiyordu. Şimdi İstanbul belli başına bir ülke oldu, onunda sebebi Ak parti. Bence Binali Yıldırım kazanır” dedi.

bscap0000.jpg

“Ben Kürtlerin yerinde olsam CHP’yi desteklerim”

 “iktidar milleti öyle bir hale soktu ki domates bile alamıyorum. Bunun sorumlusu şu anda ki Maliye Bakanıdır. Ben Kürtlerin yerinde olsam CHP’yi desteklerim. Bunlar bizi bıktırdı emekli maşı yetmiyor. Ek işte çalışıyorum yetmiyor. İki çocuğum okula gidiyor. Kendileri yüzde 26 zam alıyorlar, sıfıra düşürüyorlar. Ben domates, soğan, patates alamıyorum.” Diyen başka bir vatandaş ise İmamoğlu’nun genç ve dinamik olduğu için Kürtler tarafında desteklenmesi gerektiğini söyledi.

omer-ercan.jpg

Kürtler İmamoğlu’nu desteklemeli

CHP’nin hem doğu’da hem de batı’da düşüncelerini daha iyi açıkladığını söyleyen Ömer Ercan adlı vatandaş da Kürtlerin İstanbul da CHP’yi desteklemeleri gerekir diyor. Ercan ayrıca İstanbul seçimlerinde İmamoğlu’na haksızlık yapıldığını belirtiyor.

tuncay-demirdag.jpg

“En namuslu, en dürüst, en insancıl aday Ekrem İmamoğlu”

Tuncay Demirdağ, tüm toplumsal kesimlerin İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nu desteklemesi gerektiğini söyledi. Demirdağ, “Sadece Kürtler değil herkes İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nu desteklemeli. Çünkü olabilecek en iyi aday o. En namuslu, en dürüst, en insancıl aday o. Ekrem İmamoğlu kazandığında demokrasi gelecek, bütün insanlar mutlu olacak” ifadelerini kullandı.

abdulkadir.jpg

“Ha A ha B, Kürtlere fark etmiyor”

Abdülkadir amca her iki adayın da Kürtlere bir yararı olmayacağına vurgu yaparak, şunları söyledi: “İmamoğlu bana ne o da bana ne, hiç birinin Kürtlere bir faydası var mı? Halk kendi faydası için kime vereceğini biliyor, buna da verse fark etmez ona da verse fark etmez. Ha A ha B, artı eksi Kürtlere fark etmiyor. Yanlış mıyım, yoksa yok?”

Kürtler kimseyi desteklemesin

Yıllarca Kürtleri destekleyen bir partinin olmadığını söyleyen başka bir vatandaş ise şöyle konuşuyor” Bölgesel ve yöresel anlamda. Destekleme olmadığı için Kürtlerin hiçbirini desteklememesi lazım. Kürtlerin içinden biri çıkıp Kürtlerin haklarını savunan bir liderin, bir önderin çıkması lazım” diyor.

ALİ ABBAS YILMAZ-YILMAZ YİĞİTLER

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.