VİDEO - Kurtulmuş konser yasaklarıyla ilgili konuştu

VİDEO - Kurtulmuş konser yasaklarıyla ilgili konuştu
Diyarbakır’da konuşan AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, konser yasakları ile ilgili organizatörleri eleştirdi.

Gönül Morkoç

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da konuşan AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, konser yasakları ile ilgili organizatörleri eleştirdi: “Belediyelerden bize, bu konserlerin organizatörlerinin kendi üzerlerine düşen yükümlülüklerini yerine getirmedikleri için, bu konserlerin iptal edildiği söylendi” dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, iki günlük ziyaret için geldiği Diyarbakır’da basın mensupları ile kahvaltıda buluştu. Diyarbakır’da güven ortamının sağlanması ile istihdam ve sanayide önemli gelişmeler kaydedildiğini söyledi. Kurtulmuş, “Hak ve özgürlüklerini sonuna kadar koruyarak ve terör örgütünün hakları istismar etmesine engelleyerek yolumuza devam edeceğiz” dedi.

NATO tartışmaları

Kurtulmuş, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya girme talebi üzerinden başlayan tartışmalara da değindi. Müttefiklere “samimiyet” çağrısı yapan Kurtulmuş şunları söyledi: “Her iki ülkenin terör örgütlerine verdiği destekler ortadadır. Türkiye nasıl samimi davranıyorsa muhataplarımızın da samimi davranmalarını istiyoruz. Sadece görüşme süreçleri içerisinde değil, görüşmeler sonrasında da güvenlik garantilerini almadan Türkiye bu işe evet demeyecektir. Sözler verilebilir ama güvenlik ile ilgili endişeler karşılanacak ve garanti edilecektir. NATO tarafından bu kabul edilecektir. Sorumluluklar ve haklar çerçevesinde Türkiye’nin endişelerine karşı adımlar atacaktır. Türkiye ne söylediğini bilen bir ülkedir. Türkiye zaman zaman gerilim yaşadığı NATO ittifakının içerisindedir. Müzakereler devam ediyor. Türkiye’nin tavrı bellidir. Onlar ne olur bizi alın diye tavır koyuyorlar. Tavrımız nettin elinde veto hakkı var, güvenlik endişeleri temin edilemez ise bunlarım girişimleri ile ilgili gereğini yapar.”

numan-kurtulmus-tigris1.jpg

Sınır ötesi operasyonlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Suriye’ye yönelik sınır ötesi operasyon ile ilgili konuşan Numan Kurtulmuş, “Sınır ötesi operasyonlar olmasaydı, Türkiye’ye ilave 5 milyon daha göçmem gelirdi” dedi. Kurtulmuş, komşu ülkelerin toprak bütünlüğüne saygı duyduklarını belirterek, “Oranın parçalanmasını engellemek istiyoruz. Bölgenin terörden arındırılması bizim milli meselemiz olduğu gibi Irak ve Suriye’nin milli meselesidir” diye konuştu.

Konser yasakları

Kurtulmuş, son günlerde gündem olan Kürtçe konser yasaklarına da değindi. Organizatörlerin üzerine düşen yükümlülüğü yerine getirmediği için sıkıntıların yaşadığını savunan Kurtulmuş şöyle devam etti: “İptal edilen konserlerle ilgili bize belediyelerden bu konserlerin organizatörlerinin kendi üzerlerine düşen yükümlülüklerini yerine getirmedikleri için, bu konserlerin iptal edildiği söylendi. İnsanların ana dillerinde kendilerini ifade etmeleri ve insanların Kürtçe şarkı ve türkü söylemeleri ana dili ana sütü kadar helaldir. İnsanlar bunu dile getirmekte serbesttirler. Vatandaşımızın kendi ana dillerine karşı olmamız asla düşünülemez. İnsanların dilleri siyasi istismar alanı olarak kullanılmamalıdır. Bunu bilmiş ve içselleştirmiş. bir siyasi kadroyuz.”

Fiyat artışları

Gazetecilerin ekonomideki gidişatı ve zamları sormaları üzerine Kurtulmuş, “Şu andaki hayat pahalılığın önemli gerekçelerinden biri yurt dışındaki gelişmelerden kaynaklandığını hepimiz farkındayız. MTA fiyatlarının yükselmesi, değerli madenlerin fiyatlarının çok yükselmesi, endüstriyel metallerin 2-3 katına çıkması, enerji fiyatlarının hem çok yüksek bir seviyeye gelmesi, doğal olarak Türkiye’de üretilen mal ve hizmetlerin yüksek bir fiyata ulaşmasına neden oluyor. Bunun farkındayız, vatandaşımızın alım gücünü gerçekten zarar verecek bir noktaya geldiğini görüyoruz. Ve bununla ilgili de gerçeklerden kopmadan hangi tedbirler alınabilir, eldeki imkanlar çerçevesinde bunlarla ilgili inanınki neredeyse ilgili arkadaşlar uyamadan alınabilecek tedbirleri almaya çalışıyorlar. Her şeye rağmen tezgahı dağıtmadan yola devam eden bir ülkeyiz” şeklinde yanıtladı.

numan-kurtulmus-tigris2.jpg

Kayyumun merkeze alınması

Diyarbakır Valisi ve Kayyumu Münir Karaloğlu’nun “ithal bürokratlar”, “Kürdistan albümü” nedeniyle mi merkeze çekildiği yönündeki soruyu da yanıtlayan Numan Kurtulmuş şunları söyledi:

“Valiler, bizzat Cumhurbaşkanı tarafından atanan ve Cumhurbaşkanının o ildeki temsilcileridir. Münir bey, Cumhurbaşkanımızın kararnamesi ve takdiri ile geldi, yine o kararname ile çok değerli bir vali arkadaşımız atanmış oldu. Münir bey Diyarbakır’a çok değerli hizmetlerde bulundu, Diyarbakır halkı ile bütünleşti. Diyarbakır halkının bir takım beklentilerini karşılayan önemli başarılı valilerimizden oldu. Yeni valimiz de Münir beyin bıraktığı yerden alarak, çok daha başarılı olacağına inanıyoruz. Bu anlamda tasarruflar, hükümetin başında olan Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirinde olan bir husustur. Bütün değerli bürokratlarımız Türkiye’nin kazanımıdır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum