VİDEO - Meclis'te anadile tahammülsüzlük!

VİDEO - Meclis'te anadile tahammülsüzlük!
Konuşmasına yapmak üzere meclis kürsüsüne çıkan Yeşil Sol Partili Beritan Güneş Altın Meclis'teki ilk konuşmasına Kürtçe ve Arapça selamlama ile başladı, meclis sıralarından itirazlar oldu.

TİGRİS HABER - Dün Türkiye Büyük Millet Meclisinde konuşmasına yapmak üzere meclis kürsüsüne çıkan Yeşil Sol Parti Mardin Milletvekili Beritan Güneş Altın, Meclis’teki konuşmasına Kürtçe ve Arapça selamlama ile başladı.

Altın, “Mardin Halklarının dillerinden Mardin halkına teşekkür etmeyi bir borç bilirim’’ diyerek Kürtçe ve Arapça teşekkür etti. Mecliste bulunan İYİ Parti, MHP ve Ak parti sıralarından, ‘Ne dediğini anlamıyoruz. İç tüzüğe aykırı’ şeklinde tepkiler yükselirken, Meclis başkanvekili Sırrı Süreyya Önder araya girerek ‘’Bunlar Çanakkale’de yan yana hayatını veren insanlar. O günde işgal eden İngiliz’ine ve Fransızına karşı hayatını kaybetmiş insanlar. Bu ülke de şimdi İngilizce Fransızca Resmi eğitim dili oluyor. Burada bir selamlamaya benim müdahale etmemi istiyorsunuz. Ben buna müdahale etmeyi başta ayıp olarak görüyor, size de diliniz Allah’ın ayetidir hatırlatmasına gerek bile duymuyorum’’ dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.