VİDEO - Merkez Yenişehir İlçesinde köstebek yuvası yollar

VİDEO - Merkez Yenişehir İlçesinde köstebek yuvası yollar
Diyarbakır’ın merkez Yenişehir İlçesi Üçkuyular’da yollar köstebek yuvasına döndü. Duruma tepki gösteren araç sürücüleri çukurlar nedeniyle maddi açıdan mağdur olduklarının altını çizerek, Yenişehir Belediyesi’nin asfalt dökmesini istedi.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Yenişehir Belediyesi yetkilileri ise, yolun bulunduğu alandan NATO’ya ait petrol boru hattının geçtiğini ifade ederek, asfalt öncesi yola önce menfez yapılması gerektiğini, bunun da yazışmalar nedeniyle zaman alacağı mecburen geçici tedbirlerle yolun onarıldığını söylediler.

yenisehir-belediyesi-asfalt-yol-1.jpeg

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir İlçesi’ne bağlı Üçkuyular bölgesinin yeni yerleşim alanlarında yer alan Tan Gold Sitesi Sokağındaki yolda yağışlarla birlikte oluşan derin çukurlar, araç sürücülerinin tepkisine yol açtı.

yenisehir-belediyesi-asfalt-yol-2.jpeg

Fuar alanı ve Faik Ali İlkokulu ile birlikte 4 okul tarafından kullanılan yolun onarımı için Yenişehir Belediyesi’ne yapılan başvurular da sonuçsuz kaldı. Çevredeki binalarda oturan vatandaşlar, köstebek yuvasına dönen yolun öğrenci taşıyan servis araçları tarafından kullanılmadığını, öğrencilerin yağmur ve çamur içerisinde yaya olarak okullarına gitmek zorunda kaldıklarını söylediler.

yenisehir-belediyesi-asfalt-yol-3.jpeg

Yolun onarımı için Yenişehir Belediyesi’ne dilekçe ile başvurmalarına rağmen sonuç alamadıklarından yakınan vatandaşlar, modern binaların olduğu bir bölgede çukurlu yolların olmasının Yenişehir’e yakışmadığını belirttiler.

yenisehir-belediyesi-asfalt-yol-4.jpeg

Yenişehir Belediyesi yetkilileri de, mevcut yolun bulunduğu bölgeden NATO’ya ait petrol boru hattının geçtiğini ifade ederek, yolun asfaltlanmasından önce menfez yapılması gerektiğini söylediler. Menfez için ilgili kuruluşlarla yazışmaların çok zaman alacağının altını çizen yetkililer, yağışların dinmesinin ardından yola geçici olarak mucur dökerek, yazışmaların sonucuna göre yolu asfaltlayacaklarını ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.