VİDEO - Narin davası: Milletvekili salondan çıkarıldı
Ardıl BATMAZ
TİGRİS HABER - Tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken, bir sonraki duruşma 30 Mayıs'a ertelendi. Yargılama sürerken, DEM Parti Çocuk Komisyonu Eşsözcücü ve Mardin Milletvekili Beritan Güneş, duruşma salonundan çıkarıldı.

Adliye önünde açıklama yapan Güneş, "İki duruşmadır tanık ve sanıkları içerden izliyorduk, fakat bugün mahkeme başkanının dahiliyetimize engel olması sebebiyle mahkeme salonundan çıkarıldık. Bu meselenin kendisini ciddiyetsizlik olarak görüyoruz ve eleştiriyoruz. İki duruşmada bu sorun olmazken bu duruşmada bunun yapılması, çocuklar var denilip çıkarılmamız çelişkidir. Fakat buna rağmen kararı saygıyla karşılıyoruz" dedi.
Mahkeme salonunda yaptığı gözlemleri aktaran Beritan Güneş, "Her tanık ifadesinde şunu gördük. Köyde çıkan yangına dönük bilirkişi raporu yok. Hakikati ortaya çıkarmamanın en büyük faturası çocuk ve topluma çıkarılıyor" dedi.
Bugün Şırnak'ta görülen taciz davasına da değinen Güneş, "43 çocuğa yapılan tacizde sanığın cezası bozuldu. Bu kararlar çocuklara yönelik işlenen cezasızlık zırhının sonuçlarıdır. Çocuğa ve kadına dönük işlenen suçlarda gereken yargılanma yapılmadığı sürece bütün toplum düzenini etkiliyor. Demokratik toplumun inşası, kadın ve çocuklara yönelik suçların çözüm reçetesidir. Dem Parti olarak demokratik toplum inşaasını çocuklarla birlikte inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.