VİDEO - Nebati, Diyarbakır’da girişimci kadınlarla buluştu

VİDEO - Nebati, Diyarbakır’da girişimci kadınlarla buluştu
Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati Diyarbakır’da “Üreten Kadınlar Buluşması”na katıldı.


Gönül Morkoç

TİGRİS HABER - Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, Divan Otel’de düzenlenen buluşmaya katıldı. Toplantıda Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan da hazır bulundu. Osman Arslan yaptığı konuşmada, kadın istihdamının önemine dikkat çekerek, kadınları iş dünyasında desteklediklerini söyledi. Bakan Nebati ise, kadın istihdamını teşvik için 18 yaş ve üzeri kadın işçi çalıştıran işletmelere 24 ile 54 ay arasında SSK desteği verdiklerini söyledi. Bakan Nebati şunları söyledi:

“Bizler kadınlarımızın ekonomik hayata daha fazla katılmalarına önem veriyoruz. Ekonomiden siyasete ticaretten sosyal hayata katılımlarının her alanda artması ülkemizi daha ileri seviyelere taşıyacaktır. Bugün Diyarbakır'dayız, bölgemizdeyiz. Heyecan ve şevki görmek bizi umutlandırıyor. Sizler kadın kooperatifleri bünyesinde birçok fırsatı değerlendirerek rekorlar kırmaya devam eden ihracatı çok daha yukarı taşıyabilirsiniz.”

nebati-tigris.jpg

81 ilde 81 marka kooperatif

Nurettin Nebati, yılsonuna kadar 81 ilimizden 81 marka kooperatif çıkarmayı hedeflediklerini belirterek şöyle devam etti: “Bu yılın sonuna kadar 81 ilimizden en az 81 marka kooperatif çıkarmayı hedefliyoruz ve kararlıyız, 6 ayımız var. Burada duracak mıyız? Hayır. Sonrasında bu kooperatifleri ilçelerimize yayarak toplam 1 milyar doları aşan ihracatıyla 1000 marka kadın kooperatifine ulaşacağız.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.