VİDEO - Newroz’a kayyumdan teknik destek

VİDEO - Newroz’a kayyumdan teknik destek
Diyarbakır’da 21 Mart Pazartesi günü yapılacak Newroz kutlamaları için hazırlıklar sürüyor. Alandaki boyama ve bariyer düzenleme çalışmalarına kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü de destek veriyor.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da 2 gün sonra yapılacak Newroz kutlamaları için hazırlıklar sürüyor. Sabah 09.00’da başlayacak kutlamalarda, alanda Newroz ateşi yakılacak. Kutlamalara, Avrupa, Ortadoğu ve Federal Kürdistan Bölgesi’nden yaklaşık 100 kişilik bir heyetin katılması bekleniyor. “Dem dema serkeftinê ye” (Şimdi kazanma zamanı) sloganı ile düzenlenecek etkinliklerde, bazı sanatçılar da sahne alacak. Newroz Alanı’na kurulan sahnenin boyanması ve bariyer düzenleme çalışmalarına, HDP’den alınarak kayyuma verilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de destek veriyor.

newroz-tigris1.jpg

İlçeler için izin alındı

Tigris Haber’e konuşan HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Gülistan Atasoy, kutlama izni için Diyarbakır Valiliği ile yaptıkları görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Atasoy, “İlçelerimizin tümünde izin alındı. Diyarbakır’da da bir sorun çıkacağını düşünmüyoruz” dedi.

Kutlamalara katılımın artması için çalışmalarının sürdüğünü belirten Atasoy, “Tüm Amedlilere çağrımız, Newroz’u daha güçlü sahiplenmeleridir.  Anadilimizi, kültürümüzü, barışı ve demokrasiyi daha güçlü sahiplenmemiz gerekiyor. Tüm halkımızı 21 Mart günü alana bekliyoruz” dedi.

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.