VİDEO - O cami açıldı, ancak cemaat halen tedirgin

VİDEO - O cami açıldı, ancak cemaat halen tedirgin
 Özel Haber
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinin Medya mahallesinde bulunan ve çevresindeki hasarlı binalar nedeniyle tedbir amaçlı 8 aydır kapalı olan Cebeli Nur Camisi’nin durumu Tigris haberde yer alınca ekipler harekete geçti.

Ramazan Yavuz-Özel Haber

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinin Medya mahallesinde bulunan ve çevresindeki hasarlı binalar nedeniyle tedbir amaçlı 8 aydır kapalı olan Cebeli Nur Camisi’nin durumu Tigris haberde yer alınca ekipler harekete geçti. Ağır hasarlı bina yıkıldıktan sonra cami tekrardan açıldı ancak cemaat’in tedirginliği geçmedi. Vatandaşlar, orta hasarlı binanın da bir an önce yıkılmasını istedi.

Geçen hafta vatandaşların telefon açması üzerine Medya mahallesi’ne gitmiş ve 6 Şubat depremi nedeniyle çevresindeki binaların hasar alması üzerine kapatılan Cebeli Nur Camisinin durumunu ele almıştım. Vatandaşlar ve Medya Mahalle Muhtarı Mehmet Tevfik Barut ile görüşerek sorunu Tigrishaber’in sayfalarına taşımıştık. Cebeli Nur Camisinin 8 ay sonra açıldığı bilgisini alınca tekrardan Medya mahallesine gittim. Caminin etrafını turladım. Haberimiz üzerine ekipler harekete geçmiş geçen hata sonu caminin yanı başındaki ağır hasarlı binayı yıkmış, ancak orta hasarlı binaların durumu henüz netlik kazanmadığı için ona dokunmamışlardı. Yıkılan ağır hasarlı binanın enkazı ise olduğu gibi duruyordu.

cami-acildi-5.jpeg

Camide temizlik sürüyor

Caminin içinde bazı kadınlar kapı ve pencereleri siliyor, avluda temizlik yapılıyor, çöp kutuları boşaltılıyordu. Camii imamı Mahmut Beyaz ise, cami içinde ve avluda sürekli gezerek temizlik çalışmalarını denetliyor aksaklık olan yerlerde müdahale ediyordu. Caminin tuvaletleri ve abdest alınan yerlerde sıkıntı olup olmadığı sürekli kontrol ediliyordu.

cami-acildi-6.jpeg

Memnuniyet var, tedirginlik sürüyor

8 aydır kapalı olan caminin tekrardan açıldığı haberini alan vatandaşlar merakla avluya giriyor etrafa bakıyordu. Caminin açılmasından vatandaşlar hayli memnun görünürken orta hasarlı binanın halen duruyor olmasından ise tedirgindi. Hakikaten de avluda oturduğunuzda hemen yanı başınızdaki bu orta hasarlı bina insanı ürkütüyordu. Sakinleri terk ettikten sonra binanın bütün kapı ve pencereleri sökülmüş ve adeta harap durumda. Vatandaş haklı olarak bu binanın da bir an önce yıkılmasını istiyor. Sohbet ettiğim vatandaşlar, “Caminin durumu haber yapıldıktan sonra ekipler gelerek ağır hasarlı binayı yıktı. Camimiz de çok şükür aylar sonra tekrardan açıldı. Ancak yıkılan binanın enkazı halen duruyor. Orta hasarlı diğer bina ise yıkılmadı. Onu niye yıkmadılar anlamadık. Orta hasarlı binaların ne olacağıyla ilgili henüz karar alınmadığı söylendi. Her an yıkılacakmış gibi duruyor. Yetkililerden ricamız bu orta hasarlı bina sorununun da halledilmesi. Yıkılacaksa bir an önce yıksınlar bizde her camiye geldiğimizde bu görüntüye bakıp tedirgin olmayalım” dediler.

cami-acildi-1.jpegİmam, “tekrardan hoş geldiniz”

Ezanın okunmasından sonra vatandaşlar içeri girerken, cami imamı Mahmut Beyaz ise, namazdan önce cemaate çok kısa bir konuşma yaptı. İmam Mahmut Beyaz, “6 Şubat depreminde büyük acılar yaşadık. Maalesef binlerce insan öldü. Depremde binlerce binada hasar aldı. Camimizin etrafında da ağır hasarlı binalar vardı. Bundan dolayı tedbir amaçlı camimiz kapatılmıştı. Ağır hasarlı bina yıkıldı. Allaha şükür bugün tekrardan camimizi açtık ve sizlerle birlikte olduk. Cenabi Allah hepimizi her türlü afetten, beladan korusun. Tekrardan hoş geldiniz” dedi.

cami-acildi-4.jpeg

Muhtar: Tigris habere teşekkürler

Caminin kapatılmasına neden olan etrafındaki hasarlı binaların yıkılması için birçok girişimde bulunan Medya Mahallesi Muhtarı Mehmet Tevfik Barut ise, Tigris Haber’e sorunun çözülmesi için gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür etti. Muhtar Barut, “camimiz etrafındaki hasarlı binalardan dolayı Ramazan ayından beri kapalıydı. Binalardan biri ağır diğeri ise orta hasarlıydı. Caminin durumu Tigris Haber’de yer aldıktan sonra ağır hasarlı bina ekipler tarafından yıkıldı ve camimiz tekrardan açıldı. Tigris Haber’e teşekkür ediyoruz. Ayrıca ağır hasarlı binayı yıkıp caminin tekrardan açılmasını sağlayan yetkililere de teşekkür ediyorum. Ancak şöyle bir sıkıntımız kaldı. Orta hasarlı bina halen duruyor. Orta hasarlı binanın, kapıları, pencereleri sökülmüş ve bina harabeye dönmüş durumda. Baktığınızda korkutucu bir görüntüsü var ve bu da tedirginlik yaratıyor. Ayrıca bu binanın yanında okulda var. Şimdi okullar kapalı ama bu bina öğrencileri de tedirgin ediyor. Cemaatte bu orta hasarlı binaya bir çözüm bulunmasını, yıkılacaksa bir an önce yıkılmasını ve enkazlarında kaldırılmasını istiyor” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum