VİDEO - Ofis bölgesinin sakinleri isyan etti: Fuhuşu bitirin

VİDEO - Ofis bölgesinin sakinleri isyan etti: Fuhuşu bitirin
Yenişehir ilçesinin Ofis bölgesinde son dönemlerde bazı binalarda fuhuş yapıldığı yönünde şikâyetlerin artması, semt sakinlerini harekete geçirdi. Vatandaş ve esnaf, yetkililerden duyarlı davranmasını, gerekli tedbirleri almasını istedi.

Yılmaz Yiğitler - Özel

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın merkez Yenişehir İlçesi’nde geçtiğimiz haftalarda tam kapanma ve sokağa çıkma yasağına rağmen fuhuş yapılan bir apartmanda müşteri kuyruğunun bina dışına taşması, yaşanan tartışmaların sosyal medyaya yansıması, Ofis semtindeki vatandaşların ve esnafların tepkilerine neden oldu.

Yetkililere seslenen Yenişehir Ofis semt sakinleri, güvenlik güçlerini görev yapmaya çağırdı, ‘Fuhuş’u temizleyin’ çağrısı yaptı. Ofis semt sakinleri, birçok evin randevu evine dönüştüğünü ve yetkililerin olaya duyarsız kaldığını öne sürerek denetimlerin artırılmasını istediler.

Ofis semtinde esnaf olan Ahmet Kocabaş, kentin, özellikle Ofis bölgesinin fuhuşla anılmasından rahatsızlık duyduğunu söyleyerek, “Emniyeti göreve çağıyoruz. Ahlaka uygun olan şeyler yapılmıyor. Eskiden ofis denildiği zaman, kaliteli insanların oturduğu, takıldığı ve nezih insanların oturduğu bir yer olarak bilinirdi. Ne kadar gayrimeşru yapılan iş varsa Ofis’e toplanmış. Esnaf olarak rahatsızız” dedi.

kocabas-tigris.png

“Çocuklarımız dışarı çıkamıyor”

Semt sakinlerinden Filiz Canlı ise, ailelerin artık ofiste oturmak istemediğini söyleyerek semtin durumunu şöyle anlatıyor:

“Ofis çok kötü bir durumda. Bu duruma büyüklerin bizzat el atması gerekiyor. Adımızı batırıyorlar. Eskiden buraya gelen giden kişiler elitti, onların hepsi gitti, hiç kimse kalmadı. Ailemizle rahat rahat gezemiyoruz. Çocuklarımız dışarı çıkamıyor. Her gün mutlaka bir olay oluyor. Günde yüzlerce kişi fuhuş yapmak için Ofis’e gelip gidiyor. Yetkililer fuhuş evlerine baskın yapsınlar. Hepsini yakalasınlar, cezai işlemler uygulasınlar. Kaldığım evin üst katında hem fuhuş yapılıyor hem kumar oynatılıyor. Benim binam onların yüzünden yıkılacak. Binalarda aileler oturamıyor. Buradaki evlerin çoğu boş, sebebi de fuhuşun yapılması. Eğer bu tür olaylar olmasıydı evler boş kalmazdı. Sanat Sokağının içi dolu. Kafelerde oturup karşılıklı pazarlık yapıyorlar.”

“Her binada 5-6 randevu evi var”

Hükümetin fuhuş olaylarına duyarsız kaldığını öne süren Remzi Abay da şöyle konuştu:

“Diyarbakır’da fuhuş başını almış gidiyor. Ofis’te hangi binayı ararsanız arayın en az 5-6 tane randevu evi var. Bu duruma hükümet başta olmak üzere herkes duyarsız kalıyor. Televizyonlarda “edep, namus, şeref” diye bahsediyorlar, o zaman gelin edep namusu burada arayın. Ofis’in her köşe başında uyuşturucu satılıyor. Hükümet niye duyarsız kalıyor. Sokak başında bir tane mermi sıkıldığında 500 polis geliyor, diğer konularda ise gelen giden yok. Gencecik kızlar fuhuş batağına sürüklenmiş. Neden fuhuş yapıyorlar? Çünkü uyuşturucu içiyorlar, sonrada pisliğin içine giriyorlar. Hükümetten ricamız; bu işe el atması. Diyarbakır’da 15 sene önce bu tarz şeyler yoktu. Yol yapıyorlar, yol yapacaklarına fuhuşu bitirsinler. Buradaki pislikleri bitirin ki “başımızda iyi yöneticiler var” diyelim.”

abay-tigris.png

“Ahlaki çözülme var”

Ofiste gözler önünde fuhuş yapıldığını söyleyen Cesur İçin, “40 yıldır ofiste oturuyorum. Gözümü ofiste açtım. Ofis hiçbir zaman bu kadar kötü olmamıştı. Binalarda oturulmuyor, işyerlerinde iş yapamıyoruz. Ofiste kötü bir ahlaki çözülme var. Yetkililerin olaya biran önce el atması lazım. Halkımız çok duyarsız, bu konuya tepki göstermesi gerekir. Daire sahipleri evlerini kiraya veremiyor, çünkü hiçbir aile gelip ofiste kalmak istemiyor. Oturduğumuz binada bile fuhuş yapılıyor. Açık açık yapıyorlar. Artık, telegram, whatsapp ve diğer sosyal medya mecralarında telefonlarını ve adreslerini paylaşıyorlar. Diyarbakır’ın fuhuşla anılması bize utanç veriyor” diye konuştu.

icin-tigris.png

“Yetkiler kente sahip çıksın”

Ferzende Kaplan adlı semt sakini de şunları söyledi: “Fuhuş ve uyuşturucu başını almış gidiyor. Gençlerimiz çoğu uyuşturucu ve fuhuş batağına düşmüş. Bunların en büyük sebebi maddi geçimsizlik. Maddi geçimsizlikten dolayı, hırsızlık yapıyorlar, uyuşturucu satıp içiyorlar, fuhuş yapıyorlar. Yetkiler kentte sahip çıksın.”

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum