VİDEO - “Olur ya da olmaz, bir seçim şart!”

VİDEO - “Olur ya da olmaz, bir seçim şart!”
Erken seçim olacak mı olmayacak mı? Türkiye genelinde bir süredir bu konuda yoğun tartışmalar yaşanırken,  Diyarbakırlı yurttaşlardan bu konuda ne düşündüklerini öğrenmeye çalıştık. Diyarbakırlılar, bir seçimden yana oldukları yönünde görüş belirtirken, yaşanan ekonomik krizin devam etmesi halinde sistemin kendini daha fazla sürdüremeyeceğini ifade ettiler.

Yılmaz Yiğitler - Özel

TİGRİS HABER - Olası bir erken seçimin olup olmayacağı, Ankara’nın olduğu kadar ülkenin genelinde de yurttaşların gündeminde birinci sırayı işgal ediyor. İktidar kanadı erken seçim ihtimalinin söz konusu olmadığını ifade etse de, anket sonuçları, siyasi partilerin birbirlerini ziyaret ederek ittifak yapabilecekleri görüntüsü vermesi, ufukta bir seçimin olabileceği sinyallerini veriyor. Bunun yanı sıra, bazı yurttaşlarda, erken seçimin sıkıntılı bir sürecin başlamasına neden olabileceğini savundu.  

Tigris Haber olarak Diyarbakırlı yurttaşlara erken seçim olmalı mı? Sorusunu yönelttik. Konuştuğumuz yurttaşlar ekonomik krizden kaynaklı erken seçim olmalı görüşünde.  Sokaktaki yurttaşlara, hükümetin ekonomik politikalarıyla yol alınamayacağı görüşü hâkim.

secim-tigris3.png

“Birinci önceliğimiz ekonomik kriz”

Erken seçim talebinde bulanan yurttaşlardan Mehmet Solmaz, hükümetin ekonomik politikasını eleştirerek, “Türkiye’nin daha iyi bir yere gelmesi için biran önce seçim yapılmalı” dedi. Solmaz, şuan hükümetin ekonomik politikası çok yanlış. Yıllardır bu kötü ekonomik politikasından bir türlü vazgeçmiyor. Türkiye’nin daha iyi bir geleceğe sahip olması için kesinlikle erken seçim olmalı. Bizim için önemli olan; ekonomidir. Biz kendi ihtiyaçlarımızı karşılayamadığımız zaman, diğer konularda önemsiz kalıyor. Birinci önceliğimiz ekonomik kriz. İkinci öncelik ise, bölgemiz üzerinde olan baskıdır” diye konuştu.

solmaz-secim-tigris.png

“Herkes işsiz”

Ekonomik krizden kaynaklı erken seçimin yapılması gerektiğini söyleyen Necat Yavuz ise,  “Bu sistem böyle yürümez. Herkes işsiz. Parklarda boş oturuyoruz ya da sokaklarda dolaşıyoruz. Ekonomi rayında olmadı mı hayat duruyor” İfadelerini kullandı.

yavuz-secim-tigris.png

“Ekonomi çökmüş”

İsmini vermek istemeyen bir yurttaş da, erken seçimin gerekliliğine vurgu yaparak seçimin yapılması gerekçelerini şöyle açıklıyor;  “Ekonomi çökmüş, çok berbat. Her gün zamlar geliyor. Millet perişan. Belki seçim olursa yeni bir hükümet gelir ekonomiyi düzeltir.”

 Başka bir yurttaşta erken bir seçimin olmasında fayda olduğunu belirterek, iktidarın seçimden yana olmadığını ve hiç kimsenin koltuğunu bırakmak istemediğini söyledi.

“Erken seçim olursa sıkıntılı bir süreç başlar”

Erken seçimin gereksiz olduğunu söyleyen Seyithan Atabey ise, istikrarın sürebilmesi için erken seçime karşı olduğunu ifade etti. Atabey, “Erken seçim olursa daha sıkıntılı bir süreç başlar” diye düşünüyorum” ifadesini kullandı.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum