VİDEO - Oto Center Sitesi sular altında

VİDEO - Oto Center Sitesi sular altında
Şiddetli sağanak yağış, Oto Center Sitesi’ndeki dükkanları sular altında bıraktıDiyarbakır’da dün akşam saatlerinden beri etkili olan şiddetli sağanak yağış kentte birçok evi ve işyerini sular altında bıraktı. Yenişehir ilçesinde bulunan Oto Center Sitesi’nde dükkanlar ı su bastı, araçlar sular altında kaldı. Araçları, dükkanları sular içinde kalan esnaf DİSKİ’ye tepki gösterdi.

Diyarbakır Yenişehir ilçesinde bulunan Oto Center sular altında kaldı. Dün akşam saatlerinde başlayan dolu yağışı sonrası etkisini arttıran sağanak yağış sabaha kadar sürdü. Kent merkezinde birçok ev ve işyeri sular altında kaldı.

oto-center-2.jpg

Yağıştan kaynaklı su baskınlarının yaşandığı bir adres de Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bulunan Oto Center oldu. Oto Center’da bulunan yaklaşık 30 dükkanda su baskınları yaşandı. Altyapının yetersiz kaldığı Oto Center Sitesi’nde dükkanları sular altında kalan vatandaşlarbüyük mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi.

oto-center-10.jpg

Sabah saatlerinden beri DİSKİ’yi aradıklarını ancak saat 15:30 itibariyle DİSKİ’nin henüz bölgeye ulaşmadığını belirten esnaflar DİSKİ’ye tepki gösterdi. Esnaflar kendi imkanlarıyla suları tahliye etmeye çalıştı.

‘En ufak bir yağmurda 25-30 dükkanımız sular altında kalıyor’

oto-center-9.jpg

Oto Center Sitesi Başkanı Mehmet Dönmez,  yağışlardan kaynaklı sular altında kalan dükkanlardaki mağduriyete ilişkin, “Esnaflar olarak vergilerimizi ödüyoruz ama hizmete gelince bir şey yok. Gerçekten esnaf zor durumda. En ufak bir yağışta dükkanlarımızı su basıyor. Araçlarımız su içinde. Birçok esnaf dükkanının kapatıp gitmek zorunda kaldı. Sabah 9’dan beri DİSKİ’yi arıyorum ama maalesef bir geri dönüş sağlanmadı. Size döneceğiz, Diyarbakır’ın yarısında sorunlar var deyip bizi oyalıyorlar. DİSKİ’nin buna bir el atması, çözüm bulması lazım. En ufak bir yağmurda 25-30 dükkanımız sular altında kalıyor” diye konuştu.

‘Böyle bir rezalet hiç yok’

oto-center-4-001.jpg

Oto Center esnaflarından Abdülnasır Batmaz, “Her yağmurda bu sorunu yaşıyoruz. Araçlarımız, dükkanlarımız sular altında kaldı. Sabahtan beri DİSKİ’yi aradık ama öğleden sonrayı geçmesine rağmen hala gelmediler. Sürekli bizi oyalıyorlar; ha 10 dakika ha yarım saat diye ama hala gelemdiler. Şuan çok mağduruz. Sabahtan beri biz perişan olduk burada. Her yağmurda böyle oluyor. Hep iletmişiz, Başkanımız 40 sefer dilekçe yazmış bir türlü gelmiyorlar. 4-5 yılda bir sefer gelip hizmet yapıyorlar, sonra yapacak bir şey yok. Gidiş o gidiş, gelen yok giden yok. Şuan araçlarım içeride çıkaramıyorum, çıkarsam daha çok mağdur olacağım. Böyle bir rezalet hiç yok. Ne yapacağız bilmiyoruz” diye mağduriyetini dile getirdi.

DİSKİ geç geldi

oto-center-7.jpg

Esnafların mağduriyetlerini dile getirdikten bir süre sonra Oto Center Sitesi’ne DİSKİ Ekipleri geldi. Rögar kapaklarını açan ekipler biriken suların tahliyesine başladı. Ekiplerin geç gelişine esnaflar tepki gösterdi.

Esnaflar, sabah saatlerinden beri beklediklerini, DİSKİ’nin ise ancak 15:45 civarında su baskınının yaşandığı  siteye ulaşabildiğini ifade ettiler.

oto-center-6.jpg

Haber: Ali Abbas Yılmaz

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.