VİDEO - Pahalılık tandır yaktırdı!

VİDEO - Pahalılık tandır yaktırdı!
Ekmek fiyatlarının 5 liraya dayanması nedeniyle Diyarbakır’da yaşayan dar gelirliler için tandır yakma dönemi başladı. Ekmek parasından ‘tasarruf’ etmek isteyen bazı aileler, ekmeğini evde pişirmeyi tercih ediyor.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da 50 kiloluk unun torbası 350 lira, ekmeğin fiyatı ise 5 liraya yükseldi. Fırıncılar ile un fabrikaları pahalılıktan dolayı birbirini suçlasa da, vatandaş ciddi şekilde mağdur olmuş durumda. Dar gelirliler için sofranın vazgeçilmezi olan ekmekte fiyatın bu kadar yükselmesi, “evde ekmek” dönemini başlattı.  65 yaşındaki Emine de ekmeğini evde yapanlardan biri.

tandir-tigris.jpg

Fırında pişirmesi de pahalı

Eskiden hamuru fırına getirip ekmek yaptıklarını belirten Emine, “Fırına hamur götürüyoruz, küçücük bir ekmeği 1 buçuk liraya pişiriyorlar. Eskiden 75 kuruştu. 10 ekmek olacak hamuru 20 ekmek yapıyorlar. 30 lira pişirme parası alıyorlar. O yüzden bizim de gücümüz yok gelip tandırda  yapıyoruz. Çocuklarımız için, fırından da alıyorduk eskiden 3 buçuk liraydı. Şimdi olmuş 5 lira. Eskiden 25 kiloluk un torbasını 60 liraya, 50 kiloluğu da 120 ye alırdık. Şimdi olmuş 360 lira.” Emine, pahalılıktan dolayı, tandırın yanından geçenlere “ikram” döneminin de bittiğini söyledi.

tandir-tigris1.jpg

‘Tandırı şikayet ettiler’

Evde 3 kişi yaşadıklarını günde 3 ekmek tükettiklerini belirten Emine, tandırın yakınında bulunan bazı apartmanların kendilerini şikayet ettiğini söyledi. Emine, “Fakir çok burada gelip ekmek pişiriyorlar. O gün bir kadın geldi, dedi durum da yok. Ekmek pişirmeyi de bilmiyorum. Mecbur gelip tandırda ekmek pişiriyor. Tandırın onlara bir zararı yok ki. Bizimkiler de belediyeye gidip imza vermişler. Tandırımızı kaldırmasınlar diye. Durmuşlar şu an.”

tandir-tigris3.jpg

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum