VİDEO - Pazarcılar: Bazı vatandaşlar çöpe attıklarımızı topluyor

VİDEO - Pazarcılar: Bazı vatandaşlar çöpe attıklarımızı topluyor
Pazarlarda yangın hali devam ediyor. Vatandaşlar, Diyarbakır’da kurulan semt pazarlarında satılan ürünlerin fiyatlarının bu hafta uygun olduğunu, buna rağmen alışveriş yapmakta zorlandıklarını ifade ettiler.

Serhat Özdemir – Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Ülke genelinde gelen zamlar ve enflasyon nedeniyle vatandaşlar tencerelerini kaynatmaya çalışıyor. Vatandaşlar market fiyatlarına göre daha ucuz olan pazarda ucuz ve iyi ürünleri seçerek, zamlara direnmeye çalışıyor. 30 yıllık pazarcı Metin Coşkun ilk defa bu denli bir pahalılıkla karşılaştığını dile getirerek, bazı vatandaşların akşam pazar bitiminde yere ve çöpe atılan ürünleri topladıklarını söyledi.

pazaar2.png

Coşkun, “ Fiyatlar çok yüksek. İnsanlar kilo ile alışveriş yapmıyor, ihtiyaçlarını ikişer üçer adet alarak gideriyor. Bazı vatandaşlar ise, attığımız ezik ürünleri almaya çalışıyorlar. Biz artık insanlığımızdan utanıyoruz. Eskisi gibi olamayız, çok zor öyle olmamız. 5 senelik etiketlerim var, 5 kilogram domates 10 lira diye. Şimdi artık ekmek 15, kira 15 ila 20 bin TL olmuş. Adam kirayı 2 bin liradan 6 bin liraya çıkartıyor. Biz bir gün çalışmazsak açız” diye konuştu.

pazar1.jpg

‘Geçen haftaya göre fiyatlar iyi’

Pazarda Alışveriş yapan vatandaşlardan Enver Ertaş, fiyatların bu hafta geçtiğimiz haftaya oranla iyi olduğunu ifade ederek, “ Yaz aylarında 15 liraya satılan patlıcan şuan 7,5 TL, bazı ürünlerde aynı şekilde geçtiğimiz haftaya oranla iyi durumdadır” dedi.

pazar4.jpg

Vatandaşlardan Kamil Aslan ise, fiyatlara baktığını ve indirimli olan ürünleri aradıklarını dile getirerek, “ Biraz alışveriş yaptık. Ucuz ve iyisini bulmaya çalışıyoruz. Günümüz şartlarına göre ucuz olanda, pahalı olan ürünlerde var. Geçimimizi zor sağlıyoruz” diye konuştu.

‘Balık geçtiğimiz yıla oranla fiyatı gayet iyi’

Pazarda Balık satan Yusuf Andıç, geçtiğimiz yıla göre balığın fiyatının iyi olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:

pazar5jpg.jpg

“ balık şuana kadar boldur. İlerde hava şartları kötüleşirse pahalı olur. Şuan geçtiğimiz yıla göre etiket fiyatının altındadır. Geçtiğimiz yıl 50 liraya verdiğimiz bazı balık yine 50 lira bazı balıklar ise 60 lirayken şuan 50 liradır. Diğer ürünler pahalıdır. 50 liraya satmamıza rağmen bazı vatandaşlar 1 kilo balık alamıyor. Benim işlerim şuan iyi durumdadır. Sebze ve meyve ürünlerinde durum kötü şuan pazarda kimse yok.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.