VİDEO - Raif Türk İlkokulunun temeli atıldı

VİDEO - Raif Türk İlkokulunun temeli atıldı
Diyarbakır’ın tanınmış iş insanlarından DİMER grup Yönetim Kurulu Başkanı Raif Türk, kendi adına yaptırdığı okulun temeli atıldı. 32 derslikli ilkokulun temel atma törenine Vali Münir Karaloğlu ve İş insanları katıldı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde okul yapmaya karar veren iş insanı Raif Türk, Vali Münir Karaloğlu ile imzaladıkları protokol gereği tahsis edilen arazide çalışmaları başlattı. 32 derslikli olacak ‘Raif Türk ilkokulu’ için dün temel atma töreni düzenlendi. Törene, Vali Münir Karaloğlu, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, DİMER gruba bağlı Dinim madencilik yöneticileri ve çalışanlarıyla, Diyarbakırlı iş insanları katıldı.

Temel atma töreninde ilk konuşmayı Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan yaptı. Arslan, 32 derslikli okulun eğitim camiasına önemli bir katkı olduğunu belirterek Raif Türk’e Milli Eğitim camiası adına teşekkür etti.

okul-tigris.jpeg

“Çocuk dünyası ayrı bir dünya”

Daha sonra kürsüye gelen iş insanı Raif Türk, okul yapmanın hayırlı bir iş olduğunu, aynı zamanda hayırlı bir gelecek olduğunu söyledi. Türk, “Çocuk dünyası ayrı bir dünya, temelini atacağımız bu binanın çok iyi bir okul olmasını hayal ediyorum. O nedenle coşkuluyum, sevinçliyim” dedi.

turk-tigris.jpeg

İş insanı Raif Türk

“Umudumuz gençler”

Vali Münir Karaloğlu ise, DİMER grup madenciliğe, Raif Türk’e teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi; “Umudumuz gençler. Biz eğitim olarak çok ilerdeyiz. Eğitim öğretime devam eden 450 bin öğrencimiz var. Birçok ilin nüfusu kadar öğrencimiz var. Mutluyuz, bunu bir değere dönüştürmek gerekiyor. Bu sadece devlet bütçesiyle olmuyor. Hayırseverlerin katkısıyla önemli mesafe kat ediyoruz. Şu anda 2 bin 700 yeni ilave derslik çalışmamız var. Eğitim alt yapımız 1-2 yıl içinde ciddi oranda rahatlayacak, hafifleyecek. Raif bey önemli bir iş insanı, DİMER ve DİMİN olarak önemli, işlere imza atıyorlar. Şimdi Diyarbakır’ın en büyük ilkokulunun temelini atacağız. Eylül ayında inşallah yeni eğitim öğretim yılına yetişecek, eğitim ve öğretimi de buradan başlatacağız.” (Tigris Haber)

okul-tigris1.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.