VİDEO - Rüşvet ile anılan Bağlar Belediyesi önünde hak arayışı

VİDEO - Rüşvet ile anılan Bağlar Belediyesi önünde hak arayışı
Diyarbakır Bağlar Belediyesi geride bıraktığımız hafta sonu rüşvet ve tutuklama ile gündeme gelmişti.

Serhat Özdemir - Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Diyarbakır Bağlar Belediyesi geride bıraktığımız hafta sonu rüşvet ve tutuklama ile gündeme gelmişti. Başkan yardımcısı ve imar müdürü rüşvetten tutuklanırken, başkan hakkında ise yurt dışı yasağı getirildi. Bu sabah, Bağlar Belediyesinde çalışan işçiler, aldıkları düşük ücreti protesto eylemi gerçekleştirdi.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) bağlı Genel-İş Amed 2 No'lu Şube, Bağlar Belediyesi'yle yürütülen ek protokol çalışmalarının sonuçsuz kalması üzerine belediyenin önünde açıklama yaptı. İşçiler, 'Protokol hakkımız söke söke alırız”, “Direne direne kazanacağız” ve “İnadına sendika inadına DİSK” sloganları atılarak, 'Sefalet ücretine hayır' pankartı açtı.

Açıklamaya çok sayıda sendikalı katıldı

Açıklamayı Genel İş Amed 2 No’lu Şube Eşbaşkanı Behçet Barut okudu. Barut, Dört kişilik bir ailenin açlık sınırının 13.684 TL., Yoksulluk sınırının ise, 44.573 TL olarak çok ibretlik rakamlara ulaştığını belirterek, Bağlar Belediyesi şirket işçilerinin ekim ayı itibariyle artan vergi diliminden kaynaklı maaşlarının 12 bin tl olacağını söyledi.

'Sözlerini yerine getirmediler'

Açıklamanın devamında, belediye yetkilileriyle görüşmeler sağlandığını belirten Behcet Barut, Bağlar Belediyesi yetkililerinin daha önce yapılan görüşmelerde sözlerini yerine getirmediğini ifade ederek, şöyle dedi; "Ülkede devam eden kriz karşısında belediye yetkilileri ile ücrette iyileştirme yapılması noktasında görüşmeler yapıyoruz. Hükümet tarafından kamu işçi, memur ve emeklilerinin bu krizden daha az etkilenmesi için yetmediği halde iyileştirmeler yapıldı, enflasyon farkları ödendi. Peki bizim aylardır görüşmelerimizden ne sonuç çıktı. Maalesef bir arpa boyu mesafe kat edilemedi. Belediye yetkilileri Nisan ayından beri defalarca söz vermesine, iyileştirme yapacağını söylemesine rağmen söyledikleri “işçiyi enflasyona ezdirmeyeceğiz” sözlerini yerine getirmemişlerdir. Ayrıca bu tartışmalar arasında Belediye yönetiminin ihmalkârlığı nedeniyle Promosyon hakkımız da elimizden alınmıştır."

'Belediye kaynakları suiistimal edilemez edilmemeli'

Barut, belediyede yaşanan rüşvet olayına değinerek, kaynakların süistimal edilmemesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi; "Bağlar belediyesi gelişim ve büyüklük açısından ülkenin en önemli belediyelerinden biridir. Hem ödenek hem de öz gelirleri bakımından çok büyük kaynakları olan belediyemizin nasıl süistimal edildiğine rant ilişkiler üzerinden halkın, kamunun kaynaklarının gasp edildiği yönünde vahim iddialara ve bazı bürokratların tutuklandığına şahit olduk. Basında yer alan haberlere göre büyük paralardan söz edilmektedir. Belediye kaynakları bu şekilde süistimal edilemez, edilmemeli, buradan yetkililere çağrımızı bir kez daha yineliyoruz emekçi arkadaşlarımız ve iradelerini yok sayanlara karşı mücadelemiz devam edecek."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum