VİDEO - Sanat Sokağı esnafı dışarıya sandalye atamayacak

VİDEO - Sanat Sokağı esnafı dışarıya sandalye atamayacak
Diyarbakır Ofis semtinde bulunan Sanat Sokağı yeniden düzenleniyor. Dün başlayan sokak sağlıklaştırma çalışmalarının Nisan’da tamamlanması hedefleniyor. Proje kapsamında esnaf dışarıya sandalye atamayacak.

Ali Abbas Yılmaz - Özel

TİGRİS HABER - Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi’nde bulunan Sanat Sokağı’nda sağlıklaştırma çalışmalarına başlandı. Dün itibariyle başlayan sokak sağlıklaştırma çalışmalarının Nisan-Mayıs gibi bitirilmesi hedefleniyor.

Sokak sağlıklaştırma çalışması kapsamında yapılacak peyzaj çalışmalarıyla Sanat Sokağı’nın daha modern bir görünüme kavuşturulması amaçlanırken, sokağın yeni görünümüyle sanat etkinliklerine de açılması planlanıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek olan çalışmalar kapsamında baskılı asfalt şeklinde yürüme alanı yapılırken, diğer alanlar ise bazalt taşlarla kaplanacak. Sokağın yan taraflarına kamelyalar ve oturma yerleri kurulurken, çocuklar için ise oyun grubu oluşturulacak.  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen projenin 2021 yıl Nisan-Mayıs aylarında tamamlanması hedeflenirken, sokak sanat etkinliklerine de ev sahipliği yapabilecek şekilde yeni bir görünüme kavuşacak.

sanat-003.jpg

‘Sokağı sadece vatandaşın hizmetine sunacağız’

Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden edindiğimiz bilgilere göre, projenin detayları şöyle: “Sanat Sokağı’nda orta kısmı baskılı asfalt şeklinde düzenleyeceğiz. Yan taraflarını bazalt kaplama yapacağız. Aydınlatmalar yapılacak. Kamelyalar yapılacak. Çocuk oyun grubu olacak. Eskiye nazaran esnafın dışarıya sandalye, kürsü atmalarının önüne geçilecek. Sokağı sadece vatandaşın hizmetine sunacağız. Gerçek anlamda sanat etkinliklerine de sokak açık olacaktır. Dün başladığımız çalışmaları havaların uygun olmasıyla asfaltlama çalışmasıyla sürdüreceğiz. Projeyi Nisan gibi bitirmeyi planlıyoruz.”

sanat--002.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum